• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


5. TJEDAN ZDRAVLJA U BJELOVARSKO-BILOGORSKOJ ŽUPANIJI

Promoviranje zdravog načina života i brige o zdravlju

Tijekom cijelog tjedna odvijat će se niz predavanja za sve dobne skupine, a neke od tema su pravilna prehrana, nove ovisnosti kod mladih, posttraumatski stres branitelja, Alzeheimer, psihološke i emocionalne tegobe kod djece i mladih, kinestetike itd

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR – DARUVAR Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima i Tanja Herceg, predsjednica udruge Impress Daruvar, sa suradnicima na konferenciji za medije, danas 19. travnja, najavili su obilježavanje 5. Tjedna zdravlja u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

Tjedan zdravlja održava se petu godinu za redom pod pokroviteljstvom Bjelovarsko-bilogorske županije, a u organizaciji udruge Impress s ciljem promoviranja zdravog načina života i brige o zdravlju. 5. Tjedan zdravlja otvoren je u ponedjeljak 18.4. i trajat će do 24.4. u Daruvaru.

Tijekom cijelog tjedna odvijat će se niz predavanja za sve dobne skupine, a neke od tema su pravilna prehrana, nove ovisnosti kod mladih, posttraumatski stres branitelja, Alzeheimer, psihološke i emocionalne tegobe kod djece i mladih, kinestetike itd. Osim toga, najavljene su i radionice za najmlađe gdje će kroz igru učiti kako očuvati čisti planet i kako napraviti zdravu paštetu.

Ove godine uključio se i Upravni odjel za zdravstvo, socijalnu zaštitu i umirovljenike koji su sazvali Savjet za zdravlje, Tim za zdravlje i Tim za palijativnu skrb.

– Zahvaljujemo se Županiji što podupire mlade koji rade ovo volonterski i što smo Tjedan zdravlja digli na ovu razinu. Mi želimo pozicionirati Bjelovarsko-bilogorsku županiju kao zdravu sredinu gdje svi zainteresirani mogu razmijeniti informacije na tematiku zdravlja. U Tjedan zdravlja ponovno su nam se priključili studenti Medicinskog fakulteta Zagreb i mladi liječnici koji će govoriti o spolno odgovornom ponašanju, utjecaju alkohola i droge, ali će i posjetiti naše najstarije u Domovima za starije i nemoćne. Osim toga, sudjelovat će mnoge udruge i OPG-ovi koji će prezentirati svoj rad – izjavila je Tanja Herceg, te ovom prilikom pozvala sve građane da se priključe u što većem broju.

Na glavnom događanju, koje će se odvijati u subotu na glavnom gradskom trgu u Daruvaru, građani će moći izmjeriti šećer, tlak, savjetovati se s mladim liječnicima, ali i probati zdravi ručak koji će pripremiti Udruga kuhara Bjelovarsko-bilogorske županije.

– Moramo raditi na tome da ljudi zdravije žive, poticati ljude da vježbaju, zdravije jedu,  općenito na zdrav način života. U ovom Tjednu zdravlja to je osnovni tematski pristup. Pogledavši program možemo vidjeti da imamo skrb o mladima, srednjim generacijama do naših najstarijih. Kroz niz aktivnosti se pokušava uključiti što veći broj sugrađana. Aktivnosti koje se provode u Tjednu zdravlja, provode se i u susjednim županijama što pokazuje da dobar projekt poput ovoga, nema granica. Stoga pozivam sve sugrađane da se uključe u bilo koju aktivnosti u Tjednu zdravlja – zaključio je župan Bajs.

Ažurirano ( Utorak, 19 Travanj 2016 19:42 )