• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


OSOBA TJEDNA – VESNA VIZEK, DJELATNICA GODINE HOTELSKOG DOMAĆINSTVA U HRVATSKOJ

Volim svoj posao, a to daje rezultate

Tako zapravo obavljam posao kao i svaka domaćica u svojoj kući. Vodim brigu da svi prostori budu čisti, lijepi i ugodni za boravak, i da odišu pravom domaćom atmosferom. Iza sebe imam i odličan tim, ljude s kojima radim, kojima sam neizmjerno zahvalna na suradnji kao i mom ravnatelju Marcelu Medaku koji uvijek zna prepoznati moje dobre ideje i dozvoli mi da ih realiziram.

E-mail Ispis PDF

Na Danima hrvatskog turizma, održanima proteklog mjeseca u Poreču, dodijeljena su nagrade istaknutim djelatnicima u turizmu. Nagradu za djelatnika godine hotelskog domaćinstva u Hrvatskoj primila je Daruvarčanka Vesna Vizek. Gospođa Vizek glavna je domaćica u Daruvarskim toplicama, radila je na cjelokupnom uređenju hotela, a nakon godina rada za svoj trud primila je ovu zasluženu nagradu.

Koliko dugo obavljate ovaj posao?

U Daruvarskim toplicama počela sam raditi 1994. godine. Prvi posao koji sam obavljala bio je na recepciji. Nakon nekoliko mjeseci rada tadašnja ravnateljica me pozvala na razgovor i pitala želim li preuzeti domaćinstvo Daruvarskih toplica, i ponudila mi stalni radni odnos na toj poziciji. Krajem te iste 1994. godine počela sam raditi na kao glavna domaćica tako da, evo, posao obavljam već 21. godinu.

Što sve zapravo spada pod opis Vašeg radnog mjesta?

Prije svega spremanje i čišćenje svih smještajnih kapaciteta Daruvarskih toplica, svih zajedničkih prostorija uključujući i terapijske prostore i restorane. Samim tim, pod mojom nadležnošću je i praonica rublja. Međutim, za razliku od ostalih domaćica koje obavljaju ovaj posao, ja sam od prvog dana bila prepoznata od strane mojih nadređenih i dobila sam odriješene ruke da se bavim i uređenjem interijera . Tako zapravo obavljam posao kao i svaka domaćica u svojoj kući. Vodim brigu da svi prostori budu čisti, lijepi i ugodni za boravak, i da odišu pravom domaćom atmosferom.

Koja je nit vodilja koju pratite pritom?

Uvijek sam se pitala što mogu napraviti da poboljšam kvalitetu smještaja i uslugu u Daruvarskim toplicama za naše goste-pacijente. Započela sam s uređenjem interijera na terapijskom dijelu, a potom i u smještajnim objektima. Dosad smo u Hotelu Termal tako preuredili 97 soba. Posebice sam ponosna na uređenje soba u depandansi Arcadia, gdje smo ove godine preuredili 10 soba.

Misao vodilja mi je da našim gostima-pacijentima bude bolje, da se dobro i ugodno osjećaju kod nas, da prostori nisu hladni i sterilni. S tim u mislima, i željom da kao domaćica doista stvorim domaću atmosferu, primam se svakog posla ovdje. Volim svoj posao, a to daje rezultate. Iza sebe pak imam i odličan tim, ljude s kojima radim, kojima sam neizmjerno zahvalna na suradnji kao i mom ravnatelju Marcelu Medaku koji uvijek zna prepoznati moje dobre ideje i dozvoli mi da ih realiziram.

Rezultat je došao i u vidu nagrade za djelatnika godine hotelskog domaćinstva u Hrvatskoj. Čestitamo! Što za Vas znači ova nagrada?

To je priznanje da je prepoznat i valoriziran moj rad, zbog čega mi je jako drago. Daruvarske  toplice su među vodećim ustanovama ovog tipa u Republici Hrvatskoj.  Za mene to također znači da i dalje moram nastojati poboljšati kvalitetu usluge u Daruvarskim toplicama, jer tada će se gosti koji su nas posjetili ponovo i vratiti. Dakle, ovo je znak da se moram nastaviti i dalje truditi.

Uspijevate li usporediti segmente svog posla s obavezama kod kuće, i voditi se istim pravilima?

Naravno! Ako ste dobra domaćica kod kuće, bit ćete i ovdje – i obratno. Ako uspijevate u obitelji živjeti u uzajamnom poštovanju i pomaganju, to neće biti problem ni u ovom poslu. Tako i mi ovdje funkcioniramo. Svoje djelatnike razumijem i nastojim ih koordinirati, s kolegama timskim radom u svim  segmentima posla  nastojimo podići kvalitetu naših usluga. Osnovni principi toga primjenjivi su i na obitelj. Isto tako, onu obiteljsku toplinu i domaću atmosferu nastojim što je više moguće prenesti ovdje, kako bih sa svojim djelatnicima i kolegama što bolje i ugodnije surađivala, te kako bismo zajedno tada bili u mogućnosti pružiti najbolju moguću uslugu našim gostima-pacijentima i tako i  dalje ostati među najboljim ustanovama ovoga tipa u Republici Hrvatskoj.

Ažurirano ( Utorak, 03 Studeni 2015 11:35 )