• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


Komercijalna i trgovačka škola Bjelovar obilježila Dan škole

Ove godine učenici su imali priliku birati između čak 16 predavanja, radionica i kviza, kao i sudjelovati na sportskim događanjima, pogledati scensku izvedbu i uživati u glazbenom koncertu

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Komercijalna i trgovačka škola Bjelovar 15. ožujka ove godine je 15. put za redom obilježila Dan škole koji se vezuje uz Međunarodni dan prava potrošača. Cilj nam je podsjetiti učenike na ulogu i prava potrošača u suvremenom društvu i potaknuti ih na razmišljanje, ali im istovremeno omogućiti da tom prigodom sami kreiraju svoj »raspored sati«, stoga se ovaj dan trudimo prilagoditi željama, interesima i potrebama naših učenika.

Tako su ove godine učenici imali priliku birati između čak 16 predavanja, radionica i kviza, kao i sudjelovati na sportskim događanjima, pogledati scensku izvedbu i uživati u glazbenom koncertu.

Prisustvovali su radionici Aranžiranje koju je održala Nives Stančin Oros na kojoj su imali prilike naučiti kako zapakirati svaki poklon da primatelj pomisli da je poklon upravo izvana. Na radionici Učim, ali se ne mučim. Učim, dakle jesam., profesorice savjetnice Irene Pavlović, otkrivali su kakav su tip učenika i kako će najlakše savladati sve izazove škole i života. S profesoricom Tatjanom Kreštan izrađivali su 3D pisanice, s profesoricama Sonjom Đuračić i Danielom Ivanov-Štimac izrađivali su reciklirani nakit i ukrase na Kreativnoj radionici, a s profesoricama Darinkom Bojčić i Zorom Glavač su spojili matematiku i origami na radionici Izrada kutijica od papira. Profesorica Nina Plažanin održala je radionicu Seksualno nasilje nad i među mladima na kojoj su osvijestili neka od ključnih pitanja odnosa među mladima danas. Profesorica Natalija Konir i profesor Zoran Atlija održali su, sada već tradicionalan, kviz Tko zna – zna!. Mirjana Kasunić govorila je o svom poslu »Happy Home« i o tome kako svatko može postati svoj šef i raditi ono što voli. Učenica 2.b razreda Mihaela Vidović podijelila je s nama svoju Priču o konjima, a profesor Tomislav Cug i profesorica Daniela Ivanov-Štimac poveli su nas na glazbeno putovanje na predavanju Slušamo 20. stoljeće. Profesorica Ivanka Jareb je s učenicima 3.a i 3.b razreda upriličila Simulaciju suđenja /Zakon u razredu, profesorica Vanja Posavac održala je predavanje pod nazivom Medijska poruka i pokazala kako poslati poruku i u očima javnosti biti shvaćen na pravi način. Predstavnice tvrtke Presscut d.o.o. Maja Meglić, Tajana Halužan i Ivana Karaman Jurić prezentirale su učenicima relativno novo zanimanje Analitičar medija i pri tom se osvrnule na našu školu u medijima, a profesor Juraj Marković demonstrirao je vojni simulacijski sport Airsoft, u čemu su učenici posebno uživali. Profesor Ivan Bodiš predstavio je Kriptografiju, a profesor Dario Malogorski poveo je učenike na mentalno putovanje u svom predavanju Putopis - Irska.

U sportskom dijelu odmjerili su snage profesori i učenici na košarkaškoj utakmici te komercijalisti i prodavači na nogometnoj utakmici. Ovdje rezultat nije bio važan. Učenici glazbene škole Vatroslava Lisinskog Bjelovar pod vodstvom Alide Sokolović priredili su scensku izvedbu, a učenici naše škole Ivan Lukač, Ivan Pavušin i Ana Gaši koji se bave glazbom okupili su svoje sastave i održali koncert za pjesmu i ples.

U organizaciji Dana škole sudjelovali su svi nastavnici i učenici.

Sve u svemu, bio je to jedan jako raznolik i bogat dan u Komercijalnoj i trgovačkoj školi Bjelovar, u kojem je svatko pronašao nešto za sebe.

Ažurirano ( Utorak, 22 Ožujak 2016 18:52 )