• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


Počela Proljetna škola informatike u I. osnovnoj školi Bjelovar

Nakon Zimske škole informatike, tri skupine učenika, od 21. do 25. ožujka kroz 30 sati tečaja učiti će Word, Paint, Power Point i Pivot programe

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR U Gradskoj vijećnici Grada Bjelovara, u četvrtak, 17. ožujka, službeno je otvorena »Proljetna škola informatike«, koja se provodi u I. osnovnoj školi Bjelovar, a prvi polaznici, nakon što ih je pozdravila ravnateljica Landsman, već su zauzeli svoja mjesta za računalima.

Rano učenje informatike, kao tečaj koji učenici 3. i 4. razreda  bjelovarskih osnovnih škola imaju priliku polaziti za  vrijeme proljetnih praznika, na mala vrata uspješno uvodi I. osnovna škola Bjelovar, kao jedan od projekta za koji se uz podršku osnivača Grada Bjelovara nadaju da će postati tradicionalna.

Nakon Zimske škole informatike, tri skupine učenika, od 21. do 25. ožujka kroz 30 sati tečaja učiti će Word, Paint, Power Point i Pivot programe.

Ovaj način korisnog provođenja učeničkih praznika, nakon onih zimskih nastavio se i na proljetnim, a planiramo upotpuniti i dio ljetnih praznika učenicima. Za ovaj tečaj pokazan je izuzetan interes, te će idućeg tjedna Proljetnu školu informatike polaziti pedesetak učenika bjelovarskih osnovnih škola, navodi Tatjana Landsman ravnateljica I. osnovne škole Bjelovar

Voditelj tečaja je Goran Jarčov učitelj informatike u I. osnovnoj školi Bjelovar koji već naveliko radi na opremanju informatičke učionice i robotičkom opremom. Dio opreme, kako bi robotiku što prije približio učenicima, već je posudio, a nada se da će I. osnovnoj školi Bjelovar dogodine istu opremu imati u svom vlasništvu.

Za provedbu Proljetne škole informatike bila je potrebna financijska potpora Grada Bjelovara i potpora donatora, a dio prikupljenih sredstava usmjerit će se za nabavu nove opreme za robotiku.

Gradonačelnik Korušec  istaknuo je da će Grad Bjelovar i u budućnosti davati podršku ovakvim projektima, posebice stoga što ovakav vid ispunjenja slobodnog vremena korisnim sadržajima učenicima osigurava i lakše daljnje školovanje.

Da je Bjelovar grad otvoren prema novim tehnologijama i educiranju svojih najmlađih sugrađana u području informatike, svjedoči i činjenica da je prva Škola informatike u Bjelovaru bila još 2004. godine u organizaciji Udruge informatičara Bjelovarsko-bilogorske županije koja  se održavala sve do 2010. godine, a koju je kroz šest godina polazilo ukupno 1300 sudionika, za što je iz proračuna Grada Bjelovara izdvojena 51.000 kn, navodi gradonačelnik Bjelovara, Antun Korušec.

Ažurirano ( Utorak, 22 Ožujak 2016 19:51 )