• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


NESIGURAN PJEŠAČKI PRIJELAZ ZA BJELOVARSKE ŠKOLARCE

Radi se o križanju Ulice Petra Zrinskog i Ulice Ivana Viteza Trnskog

E-mail Ispis PDF

Putem Facebooka javio nam se čitatelj (želi ostati anoniman – podaci su poznati redakciji) koji je uočio veliki problem i sigurnosni propust na pješačkom prijelazu između 2. Osnovne škole Centar i dvorane Sokolana 2. Radi se o križanju Ulice Petra Zrinskog i Ulice Ivana Viteza Trnskog.

On pita što treba učiniti da se postavi barem jedan gumeni ležeći policajac, odnosno najbolje bi bilo da se maknu barem dva zadnja parkirališna mjesta do zebre koja su tu postavljena.

– Napominjem da sam, kao roditelj, uspio alarmirati i policiju koja je još u 7.mjesecu poslala dopis Gradu Bjelovaru da pokuša riješiti ovo. Naravno školska godina je počela, i ne znam više koja u nizu, a neka mi roditelji i dalje strepimo, neka učiteljicama i dalje želudac vrije kada vode djecu na tjelesni, neka vozačima mrak pada na oči da li će koje dijete istrčati iza ćoška (izuzev budala koje tu voze i po 60-70 km/h), neka policija nemoćno gleda jer je za postavljanje regulacije prometa svih vrsta potrebno odobrenje Grada Bjelovara, a »investicija« je vrijedna cca 5000 kn. – piše čitatelj.

Iako je postavljen ležeći policajac, parkirna mjesta nisu maknuta.

– Mislim da ovo što je odrađeno treba staviti u prošlost (i dodatno naglasiti inicijativu prometne policije prema Gradu) i kao dobro iako mukotrpno da bi se došlo do toga (jer su i prije roditelji upozoravali na to i preko roditeljskog vijeća škole). No to je ipak djelomično rješenje, a makivanjem barem jednog parkirališnog mjesta (jer i prometni zakon tako nalaže o udaljenosti od minimalno 5m od zebre) i dodatne signalizacije bi se u potpunosti napravile sve moguće sigurnosne mjere predostrožnosti. Naravno to bi bio dobar primjer i za rješavanje ostalih problematičnih i prometno zakonskih neusklađenih pješačkih prijelaza. Također treba istaknuti da za prometnu signalizaciju na gradskim prometnicma isključivu nadležnost ima Grad Bjelovar, a na žalost policija može samo ukazivati na probleme, a nema instrumente da i to na terenu riješi. – zaključuje čitatelj.

Čitatelj je još dodao kako su s tim problemom upoznati i neki gradski vijećnici koji su obećali da će o toj problematici postaviti pitanje na prvom gradskome vijeću.

Ukoliko i vi vidite neku nepravilnost, neki propust ili imate neku informaciju za koju mislite da je treba objaviti, slobodno nam se obrati na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ili na našoj Facebook stranici.

Ažurirano ( Petak, 13 Rujan 2013 14:10 )