• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


NEPREGLEDNO I PROBLEMATIČNO IZLAŽENJE IZ DVORIŠTA BJELOVARSKE HITNE

Čitatelj upozorava na problem znaka koji zaklanja pogled vozačima te na jureće bicikliste koji se voze po stazi za pješake

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Još jedan čitatelj (podaci poznati redakciji) upozorio je na problematičnost u prometu. Radi se o izlaženju iz dvorišta, Zavoda za hitnu medicinu Bjelovarsko-bilogorske županije, na glavnu cestu odnosno Ulicu Josipa Jelačića. Čitatelj upozorava na dva problema.

Jedan problem je znak koji se nalazi na samom križanju, odnosno ulasku u dvorište. Postavljen je tako da ometa vozače koji se iz dvorišta priključuju na glavnu cestu jer im zaklanja pogled ulijevo odnosno prema pravcu iz kojeg dolaze vozila. No, isti taj znak je postavljen na mjesto gdje ga je zaklonilo drvo, pa je tako slabo uočljiv i za vozače koji se voze Ulicom Josipa Jelačića. Ne bi li bilo logičnije, pita se čitatelj, da se taj znak premjesti na drugu stranu ulice gdje ne bi nikome zaklanjao pogleda, a i bio bi bolje uočljiv vozačima. Preglednost smanjuje i parkirani automobil, kao što se vidi s fotografije.

Drugi problem je staza za pješake koja presijeca izlazak iz dvorišta. Naime, osim njome često se služe i biciklisti koji pak nemaju svoju stazu. Tako često projure preko sjecišta i to je upravo problem za vozače Hitne pomoći kad idu žurno na intervenciju. Odnosno iako pješaci imaju prednost, vozači Hitne koji su pod pritiskom vremena moraju paziti i na jureće bicikliste, a ponekad sekunde o dolasku vozila na mjesto nesreće odlučuju hoće li žrtva preživjeti. Čitatelj predlaže da se na sjecište postavi zaštitna ograda, kako na fotografiji ispod, koja bi usporila bicikliste i pješake te im omogućila veću sigurnost.

Ažurirano ( Četvrtak, 19 Rujan 2013 13:02 )