• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


NAŠI SUGRAĐANI I PRIJATELJI JAVLJAJU NAM IZ CIJELE EUROPE KAKO SE PRIPREMAJU ZA BLAGDANSKO SLAVLJE

U MUNCHENU NE ZABORAVLJAJU NI BESKUĆNIKE

– Nadam da će i u mom rodnom Bjelovaru, političari svih stranaka i Crkva učiniti sve, da svi naši Bjelovarčani dostojno proslave Božić. – piše nam čitatelj iz Munchena čije pismo prenosimo u cijelosti

E-mail Ispis PDF

»Danas su na TV postaji Munchen-TV prikazali kako se ovdje u Munchenu gdje živim pripremaju da i beskućnici osjete ljepotu Božića. Sve stranke i Crkva sudjeluju u akciji kojoj je cilj da bi što bolje organizirali svečanost za ljude koji nemaju krova nad glavom. Svi oni ne žele da se beskućnici u vrijeme Božića osjećaju zapušteni i zaboravljeni. Neka barem na jedan dan osjete da i oni pripadaju tom gradu.

Ta vijest ponukala me da se zamislim kako će beskućnici u mom rodnom Bjelovaru provesti najveći praznik kršćanstva – Božić.

Hoće li za njih biti mjesta pod krovom našega grada?

Hoće li se naši političari, gradski oci i Crkva pobrinuti da se i za njih nađe mjesta gdje bi mogli dostojno proslaviti naš najveći blagdan – Božić?

Reći će netko, kriza je, teško se nalaze sredstva. Ja sam mišljenja, da bi za Božić moralo biti toliko, da se ljudima kojima je dom ispod neba ili si ne mogu priuštiti blagdanski objed, jer su ostali bez sredstava za život, omogući da dostojno čovjeka proslave taj veliki Dan.

Za Božić ne bi smjelo biti nikoga koji bi zbog neimaštine morao biti van toga svetog Događaja.

Zato se nadam da će i u mom rodnom Bjelovaru, političari svih stranaka i Crkva učiniti sve, da svi naši Bjelovarčani kojima treba pomoći, a nemaju krova nad glavom, nađu mjesto za blagdanskim stolom, te da dostojno i u zajedništvu proslave naš najveći blagdan, svih kršćana – Božić.«

Naš čitatelj nam je posalo i fotografije iz Munchena. Pogledajte kakva je predbožićna atmosfera u toj europskoj metropoli.

Ažurirano ( Nedjelja, 15 Prosinac 2013 10:01 )