• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


KRULE U NAJKOCKASTIJEM GRADU NA SVIJETU

Bjelovar je New York u usporedbi s većinom hrvatskih gradova. Zamislite kakvi su onda ostali!

Nakon nešto više od godinu dana, Jadranko Hodak, poznatiji pod nadimkom Bloger Krule jučer je ponovno posjetio mjesto zločina te gotovo tri sata uveseljavao razdragano mnoštvo u Oka baru

E-mail Ispis PDF

Foto: Štefan Brajković

BJELOVAR – Majket mile, ja kockastijeg grada u životu svom nevidje, to je kocka kocka. Pa to ka Njujork... avenije i ulice i sve u kocki... neb se izgubio da ti nadimak »Idiot« – napisao je Bloger Krule, odnosno Jadranko Hodak na svom profilu na Facebooku prošle godine nakon nastupa u Oka-baru. Popunjena Oka i u četvrtak, 21. travnja 2016. dokaz je kako Bjelovarčanima nije dosadilo slušati (niti čitati) popularnog Kruleta. U tri sata pretresanja životnih problema, standarda koji živimo i financijskih problema upakiranih u ambalažu apsurda i psovki, nije bilo lica koje se jučer nije ozarilo na ovom neobičnom druženju.

I doista, kako odrediti vrstu jučerašnjeg događanja?! Monodrama nije, nije ni stand-up, nije čak ni promocija knjige jer Krule ne prodaje knjige. – Druženje! – rekao bi Krule koji odbija nastupati ondje gdje se naplaćuje ulaz.

– Živimo u državi čiji standard ću najbolje opisati rečenicom: »Draga, sve sam riješio.« U Njemačkoj ta rečenica znači da si upravo uplatio dva tjedna ljetovanja, a kod nas da si uspio platiti struju. Kad vidim račun za struju od 1400 kuna s pravom se pitam je li 3. Maj vario brodove na moj račun – pojašnjava Krule. U novoj (četvrtoj po redu) knjizi koju je objavio, ponovno se spominje i Bjelovar, i to u priči o glasovitoj čistačici-asistentici bjelovarske bolnice. No, najzanimljivije ipak čuti kako nas drugi vide.

– Kako je u Bjelovaru?  Loše, ha? E, pa, ja sam prošle godine prošao 28 gradova Hrvatske. Bjelovar je među top 5, vi ste New York za većinu hrvatskih gradova. Zamislite kako su onda ostali – iznenadio je prisutne Krule ne propuštajući ipak priliku natrljati nam sol na ranu spominjući vrlo često prugu koja se, prema starom hrvatskom običaju, svake četiri godine počinje graditi.

Ponovni susret najavio je za nešto više od godinu dana, kada Bjelovar sasvim sigurno još uvijek neće imati spomenutu prugu, ali će imati pregršt novih tema o kojima Krule piše na svom blogu i u knjigama.

Ažurirano ( Petak, 22 Travanj 2016 20:44 )