• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


PLAVO-BIJELA NOĆ - TRADICIONALNA FEŠTA IVANIĆGRADSKIH RUKOMETAŠICA U HOTELU SPORT

ODUŠEVILE IGRE IZ STARIH VREMENA

E-mail Ispis PDF

 

IVANIĆ GRAD - Na tradicionalnoj manifestaciji Plavo-bijela noć prošle se subote okupilo više od 200 uzvanika ivanićgradskog Ženskog rukometnog kluba. Godišnja okupljanja traju još od 70-tih godina prošlog stoljeća. Nakon jedne duže pauze, tradicija je obnovljena prošle godine u restoranu Ivanićanka, a ove godine je nastavljena u novom Hotelu Sport koji je uz tvrtku Elektro Centar Petek najveći sponzor kluba. Generalni je sponzor kluba Grad, s kojim klub ima izuzetno dobru suradnju.

Cilj Plavo-bijele noći je prije svega druženje svih uzrasta i članova kluba s prijateljima i svima koji ih podržavaju, kao i prikupljanje sredstava za opstanak kluba.

- »Prilagodili smo duh starog i novog vremena i pretvorili to u jedan kvalitetan događaj s odličnom atmosferom.«, kaže predsjednik uprave kluba - Krešimir Krnjević.

Većina zabavnih igara poput šaljivog zatvora, plesa srca i tombole potječu iz starih vremena, ali se i danas pokazuju kao primjereni svakoj dobroj fešti.

SPORTSKI USPJESI ISKLJUČIVO S VLASTITIM IGRAČIMA

JOŠ MALO PA STO GODINA

Športski Klub Ivanić (ŠKI) nogometni je klub osnovan 1919.godine. U želji da se sport približi i ženskom dijelu populacije, 1922. godine je osnovana ženska sekcija »hazene«, kao preteča današnjeg rukometa. Mali rukomet u Ivani Gradu igrao se od 1952. godine. ŽRK Ivanić osnovan je 1953.godine, a bogata sportska povijest doprinijela je tome da je klub danas cijenjen ne samo u državi, nego i u inozemstvu. Najveći uspjeh ženskog rukometa u Ivanić Gradu postignut je 1972./1973. kada je osvojeno treće mjesto u Drugoj saveznoj ligi Zapad, koju su sačinjavali klubovi iz Slovenije, Hrvatske i BiH.

PRIJATELJSTVO S »ARGENTALOM«

Godine 1973. započelo je do danas neprekinuto veliko sportsko i ljudsko prijateljstvo sa SG »Argental« iz Laimnaua u Njemačkoj. Neprocjenjiva je humanitarna pomoć, čije su prikupljanje i dostavu u Ivanić Grad organizirali članovi tog kluba, za cijelo vrijeme trajanja Domovinskog rata. Sezone 1982./1983. Ivanić je prvak Hrvatske regionalne lige Sjever te u doigravanju prvaka regionalnih liga 1983. postaje i prvak Hrvatske. Odmah nakon osamostaljenja Hrvatske, Ivanić se natječe u II. hrvatskoj rukometnoj ligi, zauzimajući mjesta u gornjem dijelu tablice, a u sezonama 1995./1996. i 1996./1997. osvaja druga mjesta. U sezoni 1997./98. osvojeno je prvo mjesto u II. HRL Središte i plasman u I. B HRL. ŽRK Ivanić u sezoni 2008./2009. osvaja prvo mjesto u III. HRL Središte i plasira se u II. HRL Zapad. U sezoni 2011./2012. ŽRK Ivanić ostvaruje plasman u I. HRL, čime je dostignut uspjeh ravan onom iz početka 70-ih godina, kada se klub natjecao u II. saveznoj ligi bivše države.

ZAPAŽENI MEĐUNARODNI REZULTATI

Osim u zemlji, klub se natjecao i na mnogim međunarodnim turnirima, gdje je postizao i postiže zapažene rezultate – Međunarodni turnir u Pragu (okuplja 350-400 ekipa iz cijele Europe), Međunarodni turnir u Bratislavi i dr. Druga ekipa je 1997. osvojila drugo mjesto na velikom turniru za mlađe uzraste u Pragu, a naša golmanica je proglašena i najboljom golmanicom turnira. Osim prve seniorske ekipe, imaju i drugu ekipu seniorki koja se natječe u Županijskoj ligi, te ekipe djevojčica rođenih 96., 98.,00. i 02., koje se redom natječu u svojim kategorijama u županijskim ligama, mini rukometu, dok se 98. god. natječe i u državnoj ligi. Djevojčice generacije 2000./2001. su na državnom prvenstvu održanom u svibnju 2012.godine u Makarskoj, osvojile I. mjesto, a u konkurenciji 15 klubova iz cijele Hrvatska, među kojima su bili i eminentni klubovi, kao Podravka, Labin, Sesvete, Zamet, Orijent i dr.

NEMA PREDAJE

Cijeli pogon ima 90-ak registriranih igračica i 6 trenera, a važno je naglasiti da su svi navedeni uspjesi postignuti vlastitim igračkim kadrom. Kao priznanje za svoj dosadašnji trud i postignute rezultate, mnoge naše članice, već dugi niz godina bivaju proglašavane sportašicama Grada, pojedinačno, ali i kao ekipa.

- »Trenutno smo u borbi za opstanak seniorki u prvoj ligi jer im je to novo iskustvo, no ako se dogodi i da ispadnu, odmah nastavljamo s aktivnom borbom u formiranju jakog igračkog kadra s kojim raspolažemo. Nema predaje, idemo dalje u pozitivnom raspoloženju, a i ova fešta je dokaz za to!«, kaže predsjednik Krnjević.

Ažurirano ( Srijeda, 06 Ožujak 2013 10:44 )