• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


DOSTAVA BEZ DOSTAVLJAČA U ROKU OD 30 MINUTA

DOSTAVA PIZZE VIŠE NIKADA NEĆE BITI ISTA – OMILJENO JELO U RUSIJI DOSTAVLJAJU LETJELICAMA

Kod takve vrste dostave postoji mogućnost da pizza završi u krivim rukama, no kako se to ne bi dogodilo helikopterska letjelica opremljena je GPS-om i kamerama koje prati voditelj restorana koji kupcima telefonski javlja vrijeme dostave

E-mail Ispis PDF

Dostava pizze u ruskom gradu Siktivkaru više nikada neće biti ista, kako piše RT, a prenosi Večernji list.  Naime, od sada pizzu do kućnih vrata dostavljaju – letjelice. Prva dostava bez dostavljača izvršena je u subotu u roku od 30 minuta.

– U suradnji s tvrtkom sa sjedištem u Moskvi izvršili smo prvu komercijalnu dostavu na svijetu pomoću letjelice. Dosad je bilo mnogo sličnih varijanti koje su se mogle vidjeti na videima na Internetu, no mi smo pokušali dostaviti pravu pizzu pravim kupcima, i uspjeli smo. – rekao je Fjodor Ovčinikov iz Dodo Pizze.

Kod takve vrste dostave postoji mogućnost da pizza završi u krivim rukama, no kako se to ne bi dogodilo helikopterska letjelica opremljena je GPS-om i kamerama koje prati voditelj restorana koji kupcima telefonski javlja vrijeme dostave. Kada voditelj restorana vidi da kupac izlazi po svoju narudžbu, pizza, koja visi na kablu, spušta se do njega. Sama letjelica se ne spušta na visinu nižu od 20 metara, kako je nitko ne bi mogao ukrasti. Ako pak nekome padne napamet potegnuti kabel na kojem visi pizza, uključuje se mehanizam protiv krađe pa letjelica otpušta kabel.

S obzirom na to kako letjelice nisu opremljene za primitak gotovine ili kartica, kupci narudžbe plaćaju putem Interneta. Letjelica može nositi teret težak do 5 kilograma, a kreće se brzinom do 40 kilometara na sat, tvrde iz ruske kompanije CopterExpress koja je izradila letjelicu.

Letjelica je prvi radni dan zaradila oko 100 dolara, a pizzerija planira investirati u još nekoliko primjeraka. Investicija u novu »radnu snagu« neće biti prevelika jer jedna takva letjelica košta oko 15 dolara. U DoDo pizzeriji nadaju se da će dostava letjelicom, osim uštede na gorivu, automobilu za dostavu i vozaču, pridonijeti i pozitivnom imidžu restorana.

Ažurirano ( Srijeda, 25 Lipanj 2014 10:45 )