• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


AKTIVIST VEDRAN ROMAC VEČERAS U BJELOVARU

Vedran Romac u svom hodu za životinje i veganstvo prošao je više od pola puta iz Osjeka prema Zagreb, te će večeras oko 20 sati biti u Bjelovaru.

E-mail Ispis PDF

Aktivist Vedran večeras oko 20 sati stiže u Bjelovar, gdje će prespavati, te ujutro kreće prema Vrbovcu, a potom i prema svom krajnjem cilju, Zagrebu.

Nakon što prijeđe svih 270 km te stigne u Zagreb na Uskrs u nedjelju 20. travnja u 19 sati na Trg bana Jelačića, Vedran Romac će na Uskrsni ponedjeljak 21. travnja u 18 sati održati predavanje u Esplanade Zagreb Hotelu.

Podsjetimo, Vedran Romac je 14. travnja 2014. krenuo iz Nemetina kod Osjeka prema Zagrebu nakon druženja sa svinjom Arčijem i ostalim psima iz skloništa za napuštene životinje Udruge Pobjede. Do sada put su mu otežavali neprestana kiša, vjetar i tuča, no dirljivi trenutci s ljudima koje je susreo po putu, koji su ga prepoznali i zaustavili na cesti, pružili mu smještaj i pripremili hranu, te mu olakšali putovanje. Vedran se nada da će uspjeti u svom naumu, a ljudi koje susreće u tome ga bodre.

– Ako ne nađemo mjesta u svojim srcima za sva živa bića i istinsko suosjećanje, što drugo možemo očekivati nego da živimo u kartonima za jaja. Koliko god nam se nekad činili udobni, koliko god se pokušavali udobnije smjestiti, oni i dalje ostaju samo to što jesu, naši otežali i prenatrpani zatvori, na putu prema neizvjesnom i sumornom epilogu naše okrutne i krvave ljudske priče. – poručuje Romac.

Sve fotografije s puta možete pogledati na Facebook i web stranici udruge Prijatelji životinja, gdje se nalaze i uskrsni veganski recepti.

Ažurirano ( Subota, 07 Lipanj 2014 14:49 )