• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


TRADICIONALNA LUŽDANA U DONJIM MOSTIMA

ŽENE POKAZALE I ISPRIČALE KAKO SE BRAO KUKURUZ

Kočijom su najprije dovezli kukuruz s polja, zatim su najmlađi, odnosno djeca, luždili kukuruz. Manifestaciju organiziraju kako se ne bi zaboravili stari običaji, ali i kao bi se djeca upoznala s njima.Kočijom su najprije dovezli kukuruz s polja, zatim su najmlađi luždili kukuruz. Manifestaciju organiziraju kako se ne bi zaboravili stari običaji, ali i kao bi se djeca upoznala s njima.

E-mail Ispis PDF

DONJI MOSTI Već tradicionalno udruga žena Donji Mosti organizira manifestaciju pod nazivom LUŽDANA. Članice udruge u subotu, 11. listopada,  prikazale su, a tajnica udruge Bojana Kovačević  opisala, kako se nekada brao kukuruz.  Kočijom su najprije dovezli kukuruz s polja, zatim su najmlađi luždili kukuruz.  Manifestaciju organiziraju kako se ne bi zaboravili stari običaji, ali i kao bi se djeca upoznala s njima.

Učitelji osnovne škole Mirka Pereša prikazali su zanimljivi igrokaz, dok su učenici otpjevali nekoliko pjesmica. Uz njih nastupio je i zbor crkve svetog Benedikta iz Donjih Mostiju kao i učenici iz područne škole Donji Mosti.

Na manifestaciju su došle i članice udruga žena iz cijele općine Kapela, pa i iz drugih županija. Došao je i načelnik Općine Kapela Danijel Kovačec kao i novi župnik. Nakon priredbe i ukusne večere veselilo se do ranih jutarnjih sati.

Ažurirano ( Ponedjeljak, 20 Listopad 2014 16:33 )