• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


BOŽIĆNIM LOVOM LOVAČKO DRUŠTVO »VIJENAC« GORNJE ZDJELICE OBILJEŽILO USPJEŠNU LOVAČKU GODINU S PEDESETAK LOVAČKIH PRIJATELJA

Božićni lov s puškom i kamerom!

Lovačko društvo »Vijenac« Gornje Zdjelice ugostilo televizijsku ekipu »Dobro jutro Hrvatska«

E-mail Ispis PDF

Foto-safari na bilogorskim obroncima – HTV ekipa DOBRO JUTRO HRVATSKA u posebnom ugođaju maglovitog jutra

Božićni lov u lovačkoj udruzi »Vijenac« Gornje Zdjelice poseban je tradicijski lovački događaj već pola stoljeća u kojega su svake godine pozvani brojni gosti i lovački prijatelji. Lovci toga društva iskazuju na taj način svoju zahvalnost svima koji su na bilo koji način pomogli  uspješnom radu njihovog društva. I ove je godine Božićni lov bio posebna prigoda da se pored odlaska u lov na divlje svinje pripremi prava gozba za pamćenje uz zanimljive lovačke priče i sjećanja. Lovci »Vijenca« bili su ove godine domaćini pomalo neobičnim lovcima. Ugostili su televizijsku ekipu  HTV-a »Dobro jutro Hrvatska« koju je vodila novinarka Martina Validžić i direktoricu županijske Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije Jasnu Fila. Predsjednik lovačkog društva Nikola Beljan i tajnik Lovačkog saveza županije Mato Kovačević vodili su neobične goste na pravi bilogorski foto-safari. LD »Vijenac«  je jedno od pet lovačkih društava na području županije koje sudjeluje u projektu »Foto-safarija« Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije i odlasku u lov s foto-aparatom, a ne samo s puškom.

Dobru kob u Božićnom lovu svim lovcima i gostima poželio je Nikola Beljan predsjednik LD Vijenac

– »Foto-safari« u Hrvatskoj je jedan od novih turističkih proizvoda od kojega se očekuje i novi izvor  prihoda u lovnom turizmu. Za našu novu ponudu zanimanje su već pokazali prvi gosti. Nije riječ o velikom broju gostiju, ali od »Foto-safarija« svakako očekujemo povećanje turističkih prihoda, kaže Jasna Fila, direktorica Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije.

U Božićni lov pozvane su i članice županijskog Kluba lovkinja GEA

Projekt »Foto-safari« pokrenut u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji može se slobodno nazvati prvom organiziranom ponudom foto-lova u Hrvatskoj. Inicijativa za konkretnu ponudu foto-lova potekla je od Tugomira Pempera, bjelovarskog novinara i publiciste koji  je Turističkoj zajednici Bjelovarsko-bilogorske županije krajem 2014. godine ponudio zajednički projekt sa Županijskim lovačkim savezom i pet lovačkih udruga.  Turistička zajednica Bjelovarsko-bilogorske županije je u 2015. godini osigurala financijsku potporu za prvu fazu realizacije projekta i vizualno označavanje lovišta u kojima je moguć organizirani foto-lov, odnosno  »foto-safari«.  U ovom trenutku u projekt je uključeno pet  lovačkih udruga na području Bjelovarsko-bilogorske županije: »Sokol« Gornji Draganec, »Vijenac« Gornje Zdjelice, »Lovac« Bjelovar, »Srndać« Rovišće i »Kuna« Kraljevac.

Sudionici bilogorskog foto-safarija – (s desna)Tugomir Pemper, Nikola Beljan, Jasna Fila, Renata Horžić, Mato Kovačević i snimatelj HTV-a

U Božićnom lovu lovačkog društva »Vijenac« Gornje Zdjelice Televizijska ekipa HTV-a uspješno se okušala u foto-safariju na Bilogori. Posebno je bila uspješna reporterka Martina koja je u društvu s kolegom novinarom Tugomirom Pemperom snimila s lovačke čeke nekoliko zanimljivih detalja što je bilo vidljivo u njezinoj reportaži.

Ugodno druženje poslije lova

– Konačna afirmacija foto-lova umnogome će ovisiti o umješnosti i uspješnosti turističkih djelatnika, ali i samih lovačkih društava da predstave i prodaju ovaj turistički proizvod na širem turističkom tržištu. Jer, preduvjeti za novu vrstu usluge u lovnom turizmu su više nego dobri. Uz bogata i bioraznolika lovišta i ljepotu prirode  već postoji lovačka infrastruktura i objekti u lovištima koje mogu koristiti lovci s fotoaparatima i nisu potrebna nova ulaganja. Pritom je foto-lov moguć tijekom cijele godine, bez lovostaja. Treba samo iskoristiti trendove na turističkom tržištu koji govore o sve većem zanimanju lovaca i drugih ljubitelja prirode za lovački užitak koji se s odstrijela trofeja proširuje na fotografiranje divljači i  prirodnih ljepota – komentirao je Tugomir Pemper autor knjige, poučnika o foto-lovu u hrvatskim lovištima koji uskoro izlazi iz tiska i sastavni je dio afirmacije foto-lova na turističkom tržištu.

Gosti u Božićnom lovu uglednici iz poslovnog i društvenog života županije

Posebnom blagdanskom ugođaju doprinijeli su tamburaši iz Štefanja

Mato Kovačević, tajnik Županijskog lovačkog saveza u razgovoru s novinarkom Martinom Validžić i direktoricom TZ Bjelovarsko-bilogorske županije Jasnom Fila

Gozbu koju će pamtiti pripremile su mlade snage lovačkog društva

Foto-uspomena i pozdrav od SRCA iz Božićnog lova

Ažurirano ( Petak, 25 Prosinac 2015 19:18 )