• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


TRGOVAČKA TVRTKA dm POTIČE RAD ZA OPĆE DOBRO!

Kako dm nagrađuje svoje volontere?!

Sve je počelo na dm-ov 15. rođendan, kako kaže Dijana Košić, područna menadžerica iz dm-a. Prije pet godina odlučili smo svoj rođendan proslaviti na još jedan, poseban način. Tada je sve počelo.

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Ponekad se pitamo zbog čega  kompanije i tvrtke sudjeluju u  nekim aktivnostima bilo pozitivne bilo negativne. Što im to treba i kakvu korist imaju od toga? Tako nas je u pozitivnom smislu iznenadila trgovačka tvrtka dm. Prilikom posjeta Udruzi za autizam Bjelovar naišli smo na dvije volonterke Anu Broz Milašinović i Milenu Marincel,  zaposlenice dm-a. Ugodno sam se iznenadio saznavši da tvrtka dm potiče volontiranje u neprofitnim organizacijama. dm sve zaposlenike nagrađuje slobodnim danom koji mogu utrošiti za društveno-korisni angažman.

Vratimo se na početnu rečenicu i zapitajmo: što to treba dm-u?

Je li riječ o nekakvoj medijskoj kampanji? Očigledno nije jer sam to saznao slučajno. Nitko me nije pozvao iz dm-a da bi se s time hvalio. Pa ipak, odgovor na pitanje je vrlo jednostavan. Upravo tako se ponašaju društveno odgovorne kompanije, a što dm svakako dokazuje ovim primjerom.

– Izabrala sam Udrugu za autizam Bjelovar jer mi je nećakinja članica te Udruge i ona ima autizam te znam dosta o toj bolesti – rekla je Ana Broz Milašinović.

Sve je počelo na dm-ov 15. rođendan, kako kaže Dijana Košić, područna menadžerica iz dm-a. Prije pet godina dm je svoj rođendan odlučio proslaviti na još jedan, poseban način. Tada je sve počelo.

– dm je odlučio svojim djelatnicima pokloniti osjećaj pripadnosti  zajednici i osjećaj zadovoljstva koji proizlazi iz rada za opće dobro. Djelatnici su dobili jedan radni dan koji će posvetiti drugima. Volontira se u lokalnim zajednicama- gdje god treba pomoći, a svi naši djelatnici koji su to željeli, »poklonili« su svoje vrijeme tamo gdje je to bilo najpotrebnije. dm je usvojio trajno usmjerenje: volontiranje je važno! Darivajući, nalazimo viši smisao u životu, a kao tvrtka postajemo uzor u okruženju. Volontiranje je čin velike nesebičnosti, ispunjava srećom. Kad volontiramo, realiziramo duboku ljudsku potrebu da pomažemo drugima. Svi djelatnici koji su volontirali rekli su kako su više dobili nego dali jer pomaganje prati nevjerojatan osjećaj pripadnosti zajednici i ljudima kojima pomažeš. U 2015. godini volontiralo  je više od 900 djelatnika dm-a. U Bjelovaru naše djelatnice volontiraju u Udruzi za autizam Bjelovar i u V. osnovnoj školi kao pomoć djeci s poteškoćama u razvoju. Naše djelatnice se neizmjerno vesele druženju sa djecom tako da su  i u slobodno vrijeme na raspolaganju tamo gdje je to najpotrebnije, kaže Dijana Košić, područna menadžerica iz dm-a.

Ažurirano ( Utorak, 24 Svibanj 2016 14:35 )