• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


U ime Boca, Psina i Svetoga Uha

Zamislite, uzeti dva narkomana i izliječiti ih, vratiti porodicama i normalnom životu. Anulirati sve njihove dugove, sve njihove krivične i prekršajne prijave, zamoliti policiju da ne zajebaje, uvjeriti njihove roditelje da će sve biti okej... Koliko, dakle, traje ta akcija spašavanja?

E-mail Ispis PDF

Foto: Jagoda Mihanović

Da li ste ikad imali sudbinu nekog čovjeka u rukama ? Ne u političkom smislu, nego u realnom, ljudskom, medicinskom, egzistencijalnom? Znate kakav je to posao? Najveći na svijetu. Nema većeg, nema vrjednijeg, ne znaš kad je početak, čini ti se da nema kraja, osjetiš se nejak i nemoćan, fali ti znanja, iskustva i novca, fali ti veza i jakih prijatelja, nedostaje ti svega, a nemaš ni vremena... Jer, ona osoba je na dnu, pada, posrće, dižeš je, ona opet pada, nema snage, a bogami sve manje snage imaš i ti...

Spasiti jednu osobu iz neke situacije je izuzetno težak, delikatan i mukotrpan »posao«. Jednu, jedinu osobu.

Zamislite, uzeti dva narkomana i izliječiti ih, vratiti porodicama i normalnom životu. Anulirati sve njihove dugove, sve njihove krivične i prekršajne prijave, zamoliti policiju da ne zajebaje, uvjeriti njihove roditelje da će sve biti okej... Koliko, dakle, traje ta akcija spašavanja?

Vidite, kad vam tupi, glupi i neupotrebljivi novinari, u suradnji sa svojim poltronskim, uredničkim, mediokritetskim patuljcima, serviraju na naslovnici vijesti da je »časna sestra Bernardica izliječila na tisuće narkomana«, nemojte vjerovati.

Ljudi koji spašavaju najčešće nisu u novinama. Nemaju vremena, a i muka im je. Uostalom, znaju da mediji samo sranja rade i od njih nikakve pomoći nema.

Život nije naslovnica.

Konačno, časna sestra Bernardica, a danas Bernardica Juretić, ministrica socijalne politike i mladih više je vremena provela u novinskim redakcijama, nego u crkvi. Ona je, zapravo, odmah postala slavna. Lijepa, mlada, vjeruje u Boga i spašava narkomane.

Aha....

Kad se zavjetujete Bogu, ne trebaju vam urednici i naslovnice. Meni to nije bilo čak ni sumnjivo. odmah sam bio uvjeren u svu gadljivost takve bogobojaznosti.

A sve se nekako mislim da ćemo uskoro svi skupa moliti Boga da se ministrica Juretić opet zaredi. Narkomana je sve više, neka ih u njene redovničke skute.

Ova hrvatska vlada i tako je pijana od slavlja, spremna je na razne psine, a voli se baviti špijunažom.

U ime Boca, Psina i Svetoga Uha.

Gospođa Juretić zna da vrijedi ona stara: »Tko bliže oltaru, bolje misu čuje«. A najbliže si Bogu upravo onda kada sjediš u Vladi.

Hrvatskom Bogu u hrvatskoj Vladi.

Zahvaljujući hrvatskim narkomanima. Ima neke nebeske logike u svemu tome. Od silnog spašavanja narkomana, bivša časna sestra Bernardica postala je neizliječiva ovisnica o vlasti.

Neka joj Bog pomogne.

(Bernardica Juretić: U ime Boca, Psina i Svetoga Uha)

Ažurirano ( Ponedjeljak, 01 Veljača 2016 14:09 )