• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


PREDIZBORNE BJELOVARSKE IGRE

JESTE LI NAM LAGALI?

Kada se stiša predizborna groznica, kada pobijedi onaj tko se trudio najviše ili pričao najslađe, ostat će samo tišina. A onda moramo prestati pričati i mi. Jer..izabrat ćemo ih mi sami. Svojim izlaženjem na izbore ili neizlaženjem. Svojim glasom na papiru. Svojom vjerom u promjenu koja još uvijek, možda ipak postoji.

E-mail Ispis PDF

Proljeće je došlo i sve se budi. Probudio se i naš Bjelovar. Ne sigurno nekom pukom slučajnošću, već zbog uskoro dolazećih izbora. Pravo je čudo vidjeti prepun grad, gužvu i žamor, kakav dugo nismo vidjeli.

I sve se nekako gradi, nadograđuje, obnavlja. Stanovnici grada i radnici Glazbene škole, ostali su potpuno zatečeni obnovom pročelja Glazbene škole. Moralo se čekati godinama.

Kino se gradi punom parom. Priča se i o zatvorenim bazenima, brzoj pruzi, učeničkom domu i novim vrtićima, gdje bi se smjestila sva ona djeca, koja su na dugačkim listama čekanja.

Počeo je i još jedan BOK Fest, na koji se svake godine potroši više stotina tisuća kuna. U redu ili ne, odgovorite sami ali…»Show must go on«

ČIST ZRAK NA PRODAJU

Prije nekoliko dana, posvjedočili smo pravom pučkom veselju u gradskom parku. Idila u centru grada, uz hranu, glazbu i ples. Dok su jedni, već tradicionalno nudili grah i pivu za gladni i osiromašeni puk, drugi su bili nešto profinjeniji i pekli su palačinke, nudili krafne i šarene balone.

Nekom gostu, usputnom prolazniku, zaista bi se učinilo kako živimo u idiličnom gradu. Političari koji se druže s građanima, vesela i vedra atmosfera, lijepo su začinili borbu za glasove birača.

Bez ikakvih prosvjeda, bez kritika, građani su pojeli grah ili palačinke, svatko već prema svom ukusu, prožvakali ponos i na bar jedan dan, zaboravili surovu stvarnost.

Očito nam je jako dobro u našem gradu, pomislio bi svatko. Ako ništa drugo, imamo zaista lijepe parkove, puno zelenila i čisti zrak.

Kako i ne bi bio, kada tvornica nema. Industrije nema. Zaista smo pravi eko-grad. Možda da počnemo prodavati čisti zrak? Dok nam drugi prodaju maglu.

VRUĆE IGRE ZA SVAKI IZBORNI GLAS

I igra se nastavila. Neki su napisali sva svoja dosadašnja postignuća i dali lijepa obećanja, pa onda, sve to objavili crno na bijelom. Papir ipak trpi sve. Pa neka se vidi. Je li im to dužnost ili ne, prosudite sami.

Drugi su slali sms poruke, nadajući se kako će pridobiti mnoštvo glasova za kandidaturu. Neki su okupirali grad velikim jumbo plakatima, nastojeći izgledati što bolje, dok je naš sadašnji gradonačelnik zasigurno izmamio i pokoju suzu, na nedavnom koncertu »Goluba«, dok je pjevao, »Suze za zagorske brege«.

A nama ne trebaju suze, treba nam posao i neki bolji život. Grad koji živi punim plućima, grad kojeg grade ljudi s idejom.

Neki obećavaju mnogo i usredotočili su se na mlade .Jesu li stvarno shvatili, kako će ovaj grad, uskoro ostati bez mladih ili je to tek predizborni trik, vrijeme će pokazati.

Borilo se i borit će se, svim mogućim sredstvima, za onaj komadić slave i moći.

No nitko nije predstavio konkretne programe, o tome se nije puno govorilo. Što zaista misle učiniti u našem gradu i županiji, i koji su to načini na koje će doći do toga?

JESU LI NAM LAGALI?

Vrijeme izbora je blizu. Tko su oni koji će zaista ispuniti svoja obećanja, pokazat će samo vrijeme. I djela, bez puno riječi.

Kada se stiša predizborna groznica, kada pobijedi onaj tko se trudio najviše ili pričao najslađe, ostat će samo tišina. A onda moramo prestati pričati i mi. Jer..izabrat ćemo ih mi sami. Svojim izlaženjem na izbore ili neizlaženjem. Svojim glasom na papiru. Svojom vjerom u promjenu koja još uvijek, možda ipak postoji.

Vjerujem kako svi mi želimo bolji i ljepši grad i županiju. Mjesto gdje se ne priča puno, nego se puno radi. Grad u kojem se ne obećaje previše, ali se mnogo daje.

No, jesmo li pomalo odustali od vjere u ljude koji zaista nešto mijenjaju?

Jesmo li prestali vjerovati u sebe i svoj glas koji mijenja?

Ne odustajmo. Izaberimo najbolje za nas i našu djecu.

A kada vrijeme pokaže, jesu li bili vrijedni našega glasa, ili je sve ostalo na predizbornim obećanjima, slatkim riječima i jeftinim trikovima, tada ćemo ih moći pogledati u oči i napokon pitati…Zašto ste nam lagali?

Ažurirano ( Nedjelja, 05 Svibanj 2013 13:13 )