• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


IZLAZAK U KINO MOŽE BITI POUČAN I ZA NJU I ZA NJEGA

DA NAM BUDE FINO, VODI ME U KINO!

Kad Bjelovarčane netko pita za kino, mnogi znaju samo za kućno kino. Kao što brzo zaboravljaju što su im političari obećali, a nisu učinili i biraju ih opet... i opet... i opet iste, tako su već zaboravili kako je to imati kino-dvoranu u svome gradu. I sada više nije samo problem probijanja svih rokova završetka gradnje i hoće li ikada biti završena, nego i učenja kino publike kako se ponašati u kinu. No, dok mi imamo aktivno civilno društvo u gradu koje organizira svakovrsne radionice, nema straha da se Bjelovarčani neće na brzinu naučiti ponašati u svom budućem gradskom kinu. Za svaki slučaj evo jedne kino-priče zagrebačke zlatne mladeži. Napisao ju je Ribafish (sjedio red ispod)...

E-mail Ispis PDF

Došao je i taj dan u tjednu kad se mora izaći, pa su odlučili da će u kino. On bi koljačinu, roktanje i sise, ona dramu, suze i ljubav. Nalaze sredinu i idu gledati neku američku papazjaniju tipa »gospodara pimpekova«. Evo, kako to nekako izgleda...

On

  1. Ulazi u pogrešan red i gazi ljudima po nogama jer bulji u platno u neku reklamu s nikad do kraja golom mršavom tetom pod tušem.

  2. Čim sjedne počne žderati i gutati kokice, kestene, cornflakes, hamburger iz menze, tri caocaota i još koješta. Samo što krpu ne rasprostre...

  3. Pojeo je sve iako još nisu završili foršpani a usput zasrao sedam kvadratnih metara oko sebe. Tiho podriguje i palcem čisti ono govno od oka kokice iz oba umnjaka.

  4. Piće mu je pri kraju iako je tek najavna špica pa glasno srče s dna čaše i iritira sve oko sebe dok ne iscucla i zadnju kap. Glasno podriguje, smješka se i laktom traži potporu u prvom susjedu.

  5. Naginje vrećicu s ostacima kokica i zaklanja vidik do tri reda iza sebe. Iscuri mu sol u oko pa urla i pizdi.

  6. Kad se naždro i napio, postaje mu dosadno, pa iz obijesti gura onog do sebe da oslobodi prostor za lakat. Onaj drugi laktodrom je već bez milosti zauzeo od bolje polovice.

  7. Glasno komentira da Dildo (ne želi reći Bilbo, jer misli da je duhovit) ima ožiljak malo na desnoj, malo na lijevoj strani face i na glas se podsmjehuje. Ponosan je što je baš on to prvi skužio.

  8. Podrigne za vrijeme najsentimentalnije scene.

  9. Nije skužio čiji je patuljak rođak, pa preglasno pita sve oko sebe o čemu se radi, i da koji kurac ti Ameri nikad ne plate scenariste i da je sve ko Pocahontas.

  10. Šušteći otvara vrećicu bombona, a netko ga pokuša umiriti šištanjem. Odmah je spreman na šoru i diže se. Ona i pola kina ga umiruju.

  11. Nervozan je pa iz ruksaka vadi rakiju i čips s lukom, pročitao je da film traje tri sata, a njemu se diže kiselina nakon dva. Trećina kina odlazi van.

  12. Glasno se smije na neku poluforu samo da pokaže kako je on drukčiji i glasniji od ostalih šupaka. Pritom se opet okreće da nađe nekog istomišljenika. Piše foru na mobitel i posta na fejs.

  13. I dalje ne zna o čemu se radi, ali se glavna glumica svlači pa se koncentrira na buđenje glave s kojom razmišlja i otkopčavanje šlica.

  14. Nakašljava se i očekuje barem toplu ručicu svoje najdraže, ako ne i premiju – ustašca – pobogu, pa film traje pola noći!

  15. Ona ne reagira pa ju počne natezat za sisu pa da možda shvati.

  16. Ona plače zbog neke scene i zato jer joj je noktom poderao čarapu, i on na kraju ipak odustaje

  17. Čeka scenu šore da se sprdi. Dočeka je.

  18. Zaspi pri sceni opraštanja i ljigavljenja.

  19. Ona ga budi a on je žica da mu objasni o čemu se radilo, a ona se kao nešto duri i ne priča pa ga čini nervoznim.

  20. Nadrkan je vodi na pivu, i potajno se nada seksu ako se opusti.

Ona

  1. I izlazak u kino je izlazak, pa se sređuje tri sata prije nalaska kao da je kuma.

  2. Kasni 15 minuta ali mu donosi ostatak od ručka u taperveru, tako da se on ipak ne ljuti previše.

  3. Čeka pola minute u nadi da će joj on skinut kaput pred punim kinom tako da zablista u novoj Cascadi Decadi Lambadi by Kuutchy, ali on već sjedi i uništava kokice. Duri se.

  4. Dok se gospodin raskravljuje preko tri sjedala ona drži nogu preko noge jer je čula da tako radi elita. Noga joj od utrnuća poplavi i izgubi tri funkcije, a nokti ispadnu ko kestenje u vatru, ali nema šanse da je ispruži.

  5. Gnijezdi se na njegovo snažno rame jer počinje romantični dio filma.

  6. Naslanja mu glavu na rame, ali je na putu da odustane jer se on stalno trza dok nešto ždere.

  7. Odustaje zbog podpazušnog smrada, i kikirikija koji joj je upao u uho.

  8. Shvaća da je na platnu upravo najromantičniji dio filma i pušta suzu.

  9. Piša joj se.

  10. Žedna je.

  11. Nešto joj smrdi.

  12. Nervira je netko tko preglasno komentira.

  13. Ne kuži osnovnu radnju filma, ali sluša kako diše publika, pa diše i ona.

  14. Sjetila se da si je vjerojatno sjebala šminku dok je plakala pa pada u depresiju jer je sva razmazana, pa će je netko vidjeti takvu kad završi projekcija pa se šminka na neviđeno.

  15. Već joj je jako dosadno, i čezne da ju on zagrli, ali definitivno ne očekuje šlatanje.

  16. Dok je on nemilosrdno nateže, zabija joj žicu od desne košarice grudnjaka u lijevu dojku pa se ona od bijesa i jada povlači na suprotan kut stolice.

  17. Koristi scenu borbe i puno svjetla od specifičnih efekata (zašto li se samo zovu specifični?) da popravi šminku na džepnom ogledalu.

  18. Ne shvaća kraj, ali se ponaša kao masa, ponavlja riječi koje je čula sa sjedala iza sebe.

  19. Poslije ne želi pričati i simulira glavobolju.

  20. Nadrkana ide na čaj, i odbija seks kad u wc-u vidi da joj na mjestu sise viri gromobran od potrganog grudnjaka, a faca joj je poput rakuna koji je krenuo u rat protiv kauboja.

Ažurirano ( Srijeda, 11 Prosinac 2013 12:35 )