• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


OPROSTI, ALI VIŠE SE NEĆEMO VIĐATI

ON BLEJI U ZID I LOČE, ONA CMIZDRI, GUTA TABLETE I SHOPINGIRA

Bili ste zaljubljeni kao mali zeko u masnu mesnu mrkvu, i onda vas je ljubljena polovica bez imalo milosti znogirala. Kako se ponašaju prosječni zagrebački kreten i snobica, junaci kolumni Ponor razlika daleke dvije i neke...

E-mail Ispis PDF

ON

1. DAN

Zbunjen i nevjerojatno razočaran u svoj ego, tupavo se smijulji, bleji u zid i prve noći niti jede niti pije.

2. DAN

Ugovara kavicu s njezinom najboljom frendicom i ne pušta jadnicu dok ne sazna barem tri informacije koje je njegova bivša u tri godine furanja rekla ili upotrijebila protiv njega. Te večeri odlazi do svoje škvadre, pričeka da svi zašute i onda zagrobnim glasom tiho kaže »drolja me prevarila«. Škvadra to jedva dočeka i loče na njegov račun cijelu večer, uvlačeći mu se u šupak, tapšajući ga po ramenima i besramno naručujući nove runde. Onaj tip iz škvadre koji ju je fakat i poševio, je obično najglasniji i prvi nestane.

3. DAN

Nakon besane noći gleda u njezine stvari na ormaru i stolu, uzme benzin i krene palit sebe, njih i cijeli svijet. Kad se opeče shvati da nije kriv on nego ona, i počinje planirat osvetu. Odlazi do frendova i frendica i kopa po prošlosti prepričavajući stare tulume. Zove njezinu punicu i u suzama se pozdravlja s njom uvjeren da ga je voljela više nego nju, iako ona upravo sprema šnenokle za novog dečka i olajava ga s istom. Istovremeno ugovara kavice s njezinim frendicama (kojih se inače gnuša), uvlači im se i izvlači stare tračeve.

4. i 5. DAN

Pogledaj pod 3. - planira paklenu osvetu zapisujući njene pokrete zadnjih 987 dana.

6. DAN

Skuplja hrabrost i zove je na kavicu da si još jedanput popričaju kao frendovi. Na stolu mu je dokumentacija debljine Mengeleovog dosjea, a hrpa stvari koje joj treba vratiti se lagano smanjuje jer je zaključio da neki CD-ovi uopće nisu tako loši, te da joj bokserice ne trebaju.

7. DAN

Za vrijeme telefonskog razgovora ne može progovorit jednu jedinu suvislu rečenicu iako ju ima napisanu na tri mjesta, ali uspijeva dogovoriti sastanak. Navečer se nalaze na starom mjestu, odlaze u neki glupi birc, vraća joj šalicu, i onda se rasplače i moli da mu oprosti i da mu se vrati. Ona ga odjebe i ode doma, a on joj urla na nju da je drolja i govno, te ostaje popišan i zapije se k'o govno.

8. DAN

Zove škvadru doma, zapiju se i isplaniraju savršenu osvetu u vidu kamiona punog gnojiva istresenog pred njezinim vratima, zavođenja njezine mlađe sestre, premlaćivanja njezinog novog dečka ili bacanja tri petarde iza leđa njezinoj dementnoj pudlici.

9. DAN

Sreće staru frendicu koju je zanemario zbog veze, odlazi kod nje u stan plakat joj na rame. Zapiju se zajedno i vrhunski poševe.

10. DAN

Sa šeretskim osmjehom ide se hvalit škvadri. Ponekad je nazove u 4 ujutro i sklopi slušalicu, ili joj naruči 4 jumbo pizze s feferonima jer zna da mrzi feferone. Mrzi je do smrti i svima priča kako se ševila loše kao mahovinom zagušen panj.

ONA

1. DAN

Otvorenih usta u koja se slijevaju suze pada u naručje majci i cmizdri cijelu noć.

2. DAN

Ne skida se s telefona, kraj nje su tri najbolje frendice koje ju naizmjenično stišću za ruke, dodaju papirnate maramice, grle i vrijeđaju odvratnog, šovinističkog gada. Prevladava rečenica »on je bio đubre, možeš ti i puno bolje«.

3. DAN

Nakon što je provela noć s najboljom frendicom, guta apaurine da bi mogla izaći ponosna u javnost. Čim vidi nekog poznatog rasplače se k'o pljusak, i završi na kavici dok ju svi tješe i govore da se to moralo dogoditi jer je on govno. Curke joj odlučuju olakšati i vode ju u disko. Podbuhla, krvavih očiju tupo zuri u pod, ali se pretvara da joj je OK. Doma ubija 7 kila snickersa koje mahnito umače u sladoled, nutellu, piljevinu i šećer.

4. DAN

Čisti rigotinu od smjese alkohola, melase i barbiturata, skuplja hrabrost i zove đubre na kavicu. Do kraja dana zaludi sve živo oko sebe, potroši više šminke nego Hollywood u tjedan dana, obuče sve najljepše i sjedne preko puta bivšeg. Koncentrirano mu objasni da ga još uvijek voli i moli ga da joj se vrati. On je osjećajno odjebe.

5. 6. i 7. DAN

Totalno ridanje, poplava, gomilanje frendica, ne pomažu ni mamini najbolji kolači.

8. DAN

Ponovno ga zove, nalazi se s njim i u facu mu govori da je đubre koje nije vrijedno osobe kao što je ona, da je hohštapler i nikogović. Vrati mu lančić i ponosno odlazi frendicama koje čekaju ispred birca. Nije ni primijetila da se tip upucavao konobarici.

9. DAN

Smanjila je dozu apaurina na pola, pojela jednu jabuku, pogledala se u ogledalo i shvatila da zadnjih 7 godina nije imala takav prekrasan struk. Ide ponosno u birtiju gdje je on, prošeće tri puta ispred njegovog stola i dokazuje kako je ona puno ljepša od obje preoble kuje koje mu sjede u krilu. Prvi put u deset dana spava.

10. DAN

U 10:00 je kod frizerke, koja joj skida 2 kile kose i stavlja nešto vatreno od čega bi i vrane emigrirale iz pakla. Uzima svu lovu i odlazi u 6-satni shopping. Kupuje sve i obavezno jednu haljinu koju u životu neće staviti na sebe. Navečer je ponovno ona stara... Mrzi ga do smrti i svima priča da nikada nije svršila jer ima batrljak od penisa.

Ažurirano ( Srijeda, 08 Siječanj 2014 16:35 )