• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


U SKLOPU BJELOVARSKOGA KULTURNOG LJETA

Klapa Bjelovar održala koncert u atriju Gradskog muzeja Bjelovar

Klapa Bjelovar osnovana je kao neprofitabilna udruga, nastala iz želje za njegovanjem višeglasnog pjevanja, očuvanja domaćeg izričaja, vizualnog identiteta i zajedničkog druženja

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR U sklopu Bjelovarskoga kulturnog ljeta, sinoć, 20. kolovoza, klapa Bjelovar održala je koncert u atriju Gradskog muzeja Bjelovar.

Klapa Bjelovar osnovana je kao neprofitabilna udruga, nastala iz želje za njegovanjem višeglasnog pjevanja, očuvanja domaćeg izričaja, vizualnog identiteta i zajedničkog druženja, a to objedinjuje sve ono što god značilo – KLAPA u svakom smislu.

Nastala na ostacima Panonskog mora, u izgubljenim lukama ravnice njezina matična luka je Bjelovar. Bjelovar je njihova luka usred žitnih polja. Članovi klape Bjelovar sami pišu stihove, glazbu, te aranžmane za svoje skladbe što je i cilj klape. U svom bogatom repertoaru izvode i kompozicije drugih autora klapske pjesme.

Posebnu pažnju klapa posvećuje različitim narječjima. Tako su nastale autorske pjesme poput: Potrošilo nas vrime, Dravom plovi mali čunak, Senje, Denes jesmo zutra nismo, Ne mutite moju rijeku Dravu, Podravac i Dalmatinka i mnoge druge.

Posebno su ponosni na pjesmu posvećenu našem gradu »Luka usred žitnih polja« koja se izvodi i u Katedrali Sv. Terezije u Bjelovaru u izvođenju katedralnog zbora.

Već gotovo cijelo desetljeće klapa Bjelovar isplovljava i ponovo se vraća u svoju luku s mnogih festivala, tv nastupa, koncerata i gostovanja. Uvijek sa novim pjesmama u kojima donosi toliko lijepih stihova.

Ima ona, naravno, i svoj brodski dnevnik, a to je njihov CD sa vlastitim zapisima.

Neka nam dugo iz svoje luke sred žitnih polja plovi svim morima i sretno nam se vraća u svoju luku.

Članovi klape Bjelovar:

Miroslav Popović – prvi tenor

Ivan Dent – prvi tenor

Sani Lukić – drugi tenor

Zlatko Boroz: drugi tenor, solist

Vedran Milić, prof.  – umjetnički voditelj klape, solist, skladatelj

Marijan Ded Max – bariton, skladatelj, tekstopisac

Marijan Javurek – bas, tekstopisac

Ažurirano ( Petak, 21 Kolovoz 2015 19:58 )