• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


DAN MAĐARSKE PJESME I PLESA U VELIKOJ PISANICI

Očuvanje tradicije kroz materijalnu i nematerijalnu baštinu

Na nama je obveza očuvanja tradicije koju su naši preci donijeli kako kroz materijalnu tako i kroz nematerijalnu baštinu. To je ostavština na koju moramo biti iznimno ponosi i koju moramo očuvati od zaborava. Imamo tu odgovornost kako prema našim precima tako i prema našim potomcima – zaključila je predsjednica Mađara Pisanice Zlata Berkeš

E-mail Ispis PDF

VELIKA PISANICA U organizaciji Zajednice Mađara Pisanica u subotu, 19. rujna, održana je još jedna uspješna manifestacija pod nazivom »Dan mađarske pjesme i plesa«.

Manifestaciji su prisustvovali mnogi ugledni gosti, od kojih posebno izdvajamo izaslanicu mađarske Vlade  Judit Szabo, pročelnicu Ureda za Mađare izvan Mađarske, izaslanika Bjelovarsko-bilogorske županije Stjepana Kosa, načelnika i vijećnike mađarskog mjesta Kiskorpád, izvršnog predsjednika Demokratske zajednice Mađara Hrvatske Roberta Jankovića i ostale drage nam goste.

Pročelnica ureda za Mađare izvan Mađarske Judit Szabo predstavila je projekt »Petefi Šandor« zahvaljujući kojem će zainteresirane osobe imati priliku besplatno polaziti tečaj mađarskog jezika pod vodstvom stipendistice iz Mađarske Rebeke Toth. Ovim putem se pozivaju svi zainteresirani da se prijave na besplatno učenje mađarskog jezika koje će se održati u Daruvaru i Velikoj Pisanici.

Manifestaciju su svojim nastupom uveličali tamburaški sastav »Tomo Šestak« iz Koprivnice, glazbeni zbor iz Kiskorpáda, glazbeni zbor »Hungarinke« iz Daruvara te sekcije Zajednice Mađara Pisanica.

Predsjednica Zajednice Mađara Pisanica, Zlata Berkeš napomenula je kako je iznimno zadovoljna dosadašnjim radom Zajednice kao i izvrsnom suradnjom s ostalim zajednicama Mađara u Republici Hrvatskoj. Posebno je ponosna i zahvalna na suradnji Republici Mađarskoj kao i mjestu Kiskorpad  s kojim Općina Velika Pisanica ima prijateljsku suradnju.

– Na nama je obveza očuvanja tradicije koju su naši preci donijeli kako kroz materijalnu tako i kroz nematerijalnu baštinu. To je ostavština na koju moramo biti iznimno ponosi i koju moramo očuvati od zaborava. Imamo tu odgovornost kako prema našim precima tako i prema našim potomcima – zaključila je predsjednica Mađara Pisanice Zlata Berkeš.

Ažurirano ( Ponedjeljak, 21 Rujan 2015 18:51 )