• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


Dan mađarske kulture u Daruvaru

U programu su nastupili zbor i glazbeni orkestar Zajednice Mađara Velika Pisanica i folklorna skupina mađarskog kulturno umjetničkog društva Petöfi Sándor iz Laslova te domaća pjevačka skupina pod vodstvom Nade Ocvirk

E-mail Ispis PDF

DARUVAR Krajem listopada već tradicionalno priređuje daruvarska Zajednica Mađara manifestaciju pod nazivom Dan mađarske kulture, kojom skreće pozornost na nazočnost svoje male manjinske zajednice u lokalnoj sredini i nastoji sačuvati nacionalni identitet, jezik i kulturu svojih predaka.

Ovogodišnja manifestacija održana je 22. listopada u restoranu terasa Daruvarskih toplica.

– Do sada smo s jezikom imali velikih problema, ali sada je situacija umnogome bolja, jer upravo traje tečaj mađarskog jezika, za koji možemo zahvaliti Rebeki Toth, profesorici hungarologije, koju je u Daruvaru poslala mađarska vlada – rekla je na početku programa predsjednica Zajednice Mađara Snježana Sabo. Pozdravila je m mnogobrojne goste, među kojima su bili i predstavnici drugih nacionalnih manjina s daruvarskog područja, kao i predstavnici gradskih vlasti.

Riječi pozdrava uputio je i Róbert Jankovics uime Demokratske zajednice Mađara Hrvatske, kao i Veronika Pilat, zamjenica gradonačelnika grada Daruvara. U programu su nastupili zbor i glazbeni orkestar Zajednice Mađara Velika Pisanica i folklorna skupina mađarskog kulturno umjetničkog društva Petöfi Sándor iz Laslova te domaća pjevačka skupina pod vodstvom Nade Ocvirk.

Ažurirano ( Utorak, 27 Listopad 2015 12:27 )