• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


Otvorena Božićna izložba kroz starine, čestitke i božićne ugođaje kako je to nekada bilo

Izložba je zamišljena kako bi predstavila sjećanja iz djetinjstva, a u programu su nastupila djeca koja su na otvorenje pozvala svoje roditelje, bake i rodbinu

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Božićna izložba kroz starine, čestitke i božićne ugođaje kako je to nekada bilo uz obilježavanje godišnjice rođenja i smrti Hansa Christiana Andersena, slavnog dječjeg pisca otvorena je u petak, 11. prosinca u Gradskom muzeju Bjelovar u galeriji Naste Rojc. Izložba je zamišljena kako bi predstavila sjećanja iz djetinjstva, a u programu su nastupila djeca koja su na otvorenje pozvala svoje roditelje, bake i rodbinu, a autorica izložbe je Silvija Sita, voditeljica Etnološkog odjela u Gradskom muzeju Bjelovar.

U velikoj dvorani izložen je fragment stare kuhinje sa »šparetom« i stolom ispod kojeg je prostrta slama, a na stolu orasi, jabuke i ostalo što se nekada u praznično vrijeme na stol stavljalo. U drugoj dvorani su bile izložene stare čestitke na kojima se nekada čestitalo blagdane, a treća i četvrta prostorija muzejskog prostora bila je ostavljena za Hansa Christiana Andersena.

Djeca 2.a i 2.b razreda I. osnovne škole Bjelovar, koje vode Sandra Kamber i Mirjana Matenda, nakon slušanja bajke o Snježnoj kraljici nacrtala su brojne crteže na tu temu. Tim je crtežima ispunjena četvrta prostorija izložbe.

Izložba će biti otvorena od 11. prosinca 2015. do 10. siječnja 2016. godine.

Ažurirano ( Utorak, 15 Prosinac 2015 11:22 )