• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


U GRADSKOM MUZEJU BJELOVAR BJELOVARSKO KAZALIŠTE ODIGRALO PREDSTAVU

Mjesečeve priče za djecu s poteškoćama u razvoju

Udruga roditelja djece sa poteškoćama u razvoju Bjelovarski Leptirići i Kulturno sportski klub KUL PONG ovom zajedničkom inicijativom žele skrenuti pažnju na podjele u društvu koje se ne bi smjele događati zato što je netko drugačiji

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Predstava Mjesečeve priče koju je Bjelovarsko kazalište izvelo pred posebnom publikom, djecom s poteškoćama u razvoju, njihovim roditelja i prijateljima, odigrana je jučer, 20. prosinca u Gradskom muzeju Bjelovar. Tko nije bio ostao je siromašan za neprocjenjiv trenutak, trenutak u kojemu su mali i veliki glumci uspjeli nešto što mogu samo rijetki. U Muzeju se osjetila radosti i toplina djece kojoj je predstava bila namijenjena. Pomno su pratili svaku riječ glumaca a njihovi pokreti i osmjeh na njihovim licima govorili su umjesto njih. Bilo je prekrasno gledati ih kako uživaju u pričama Mjeseca maloj Zvjezdici, kako bez treptanja gledaju vuka, ježa, krijesnicu, hobotnicu i sve likove o kojima Mjesec pripovijeda.

Nakon predstave djecu je iznenadio Djed Mraz koji je Bjelovarskim leptirićima i malim glumcima podijelio poklone. Nakon darova i slikanja s najdražim Djedom na svijetu svi skupa su se družili uz malu zakusku.

Muzej ima rampu za invalide i lift pa je ovo je bila odlična prilika da ukažemo da i invalidi, djeca i ljudi s poteškoćama mogu, poput svih ostalih, ići u Muzej ili na predstavu. Udruga roditelja djece sa poteškoćama u razvoju Bjelovarski Leptirići i Kulturno sportski klub KUL PONG ovom zajedničkom inicijativom žele skrenuti pažnju na podjele u društvu koje se ne bi smjele događati zato što je netko drugačiji.

U mjesecu darivanja, brige za druge, ljubavi učinili smo sitnicu za male sugrađane a oni su nam svojom reakcijom dali poticaj da nastavimo što smo započeli. Vrijeme je da prestanemo »drugačije« odgurivati od sebe već da svi  skupa trebamo činiti dobro i pomagati si u poteškoćama kojima smo okruženi. Dobro je činiti dobro, i ako želite slobodno nam se pridružite u narednim inicijativama kojima želimo približiti različite ljude i vratiti našem hladnom gradu toplinu i dušu.  Veliko HVALA i Gradskom Muzeju Bjelovar i novom ravnatelju Milanu Pavloviću, Bjelovarskom Kazalištu i voditeljici Margareti Fabičević jer ste pokazali veliko srce darujući ono u čemu ste najbolji a time i dio sebe, i pomogli nam da izmamimo osmijeh na dječja lica, poručuju organizatori Udruga roditelja djece sa poteškoćama u razvoju Bjelovarski Leptirići i Kulturno sportski klub KUL PONG.

Ažurirano ( Ponedjeljak, 21 Prosinac 2015 11:48 )