• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


U PREPUNOJ KINO DVORANI CENTRA ZA KULTURU

Kulturno umjetničko društvo »Sloga« Miklouš priredio blagdanski koncert

Tema je bio običaj čijanja perja te pjesme i plesovi sela Miklouša. Na sceni su nastojali dočarati atmosferu seoske kuće u kojoj se priprema čijana, razgovori ukućana prožeti s puno humora, obzirom da je u kući žive pripadnici nekoliko različitih generacija.

E-mail Ispis PDF

Foto: Davor Kirin

ČAZMA U prepunoj kino dvorani Centra za kulturu Čazma, 9. siječnja, Kulturno umjetničko društvo »Sloga« Miklouš priredio je blagdanski koncert čija tema je bio običaj čijanja perja te pjesme i plesovi sela Miklouša. Na sceni su nastojali dočarati atmosferu seoske kuće u kojoj se priprema čijana, razgovori ukućana prožeti s puno humora, obzirom da je u kući žive pripadnici nekoliko različitih generacija. Ono na što su posebno obratili pozornost: autentičan govor sela Miklouša, odjeća ukućana koja se oblačila u svakodnevnim »običnim« prilikama, a i odjeća u kojoj su mlade djevojke dolazile u goste obzirom da su u toj prilici gotovo uvijek na kraju došli i tamburaši pa se je malo i zaplesalo.

U drugom dijelu koncerta kojeg su započeli izvedbom njihovog ženskog vokalnog sastava, prikazali su pjesme i plesove sela Miklouša te po prvi puta u javnosti nastup jednog od najmlađih članova  Lea Klobučara koji je, uz moralnu podršku Filipa Korena, odsvirao dvije skladbe na violini.

Uz Pjevačku skupinu »Prijatelji« iz Bereka, koji su svojim sudjelovanjem upotpunili koncert, dragi gost u programu bio je i njihov dugogodišnji suradnik Franjo Jagatić.

Ažurirano ( Utorak, 12 Siječanj 2016 13:32 )