• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


U Bjelovaru počeo 13. Međunarodni udaraljkaški tjedan

Festival osim večernjih koncerata nudi dopodnevne radionice koje sudionicima daju priliku za stjecanjem znanja i kompetencija te razmjenu iskustava, promovira soliste i ansamble, nacionalne programe kao i tematske večeri te potiče suradnju na samome festivalu organizirajući zajedničke nastupe izvođača

E-mail Ispis PDF

Foto: Boris Rogić

BJELOVAR Koncertom Croatian Music schools percussion ensembles – Bjelovar, Križevci, Varaždin i biNgbang & Mika Takehara, marimba jučer, 21. siječnja, počeo je 13. Međunarodni udaraljkaški tjedan u Bjelovaru koji se kontinuirano održava na samome početku kalendarske godine, u mjesecu siječnju.

– U proteklih 13 godina u Bjelovaru je nastupilo 540 izvođača iz 30-tak zemalja. I večeras ima 40 profesionalnih udaraljkaša, iz Hrvatske, Japana, Švedske, Španjolske, Koreje i Bugarske. Nastupaju učenici glazbenih škola, nastupaju studentske grupa, nastupaju sjajni mladi ljudi i sjajni profesionalci udaraljkaši. Ovaj tjedan udaraljkaša Bjelovaru znači puno, i to njegovoj kulturi, prepoznatljivosti te promociji u Hrvatskoj i u svijetu, kako samog grada tako i Glazbene škole Vatroslav Lisinski – rekao je Antun Korušec, prije početka koncerta

Festival osim večernjih koncerata nudi dopodnevne radionice koje sudionicima daju priliku za stjecanjem znanja i kompetencija te razmjenu iskustava, promovira soliste i ansamble, nacionalne programe kao i tematske večeri te potiče suradnju na samome festivalu organizirajući zajedničke nastupe izvođača. Osim studentskih grupa, redovito se predstavljaju i profesionalni solisti i ansambli, a čast otvaranja ovogodišnjeg festivala pripala je učenicima udaraljki glazbenih škola iz Varaždina, Križevaca i Bjelovara.

Ulaznice se mogu nabaviti u glazbenoj školi po cijeni od 30 kn uz mogućnost festivalskog popusta za sve tri koncertne večeri u iznosu od 70 kn.

Ažurirano ( Ponedjeljak, 25 Siječanj 2016 15:09 )