• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


Daruvarska klapska večer po treći put oduševila vjernu publiku

Publika je sve klape nagradila velikim pljeskom, a posebno domaću Žensku klapu Stentoria, koja se istaknula svojom tehnički dotjeranom, ali i iznimno emotivnom izvedbom

E-mail Ispis PDF

Foto: Darko Ričko

DARUVAR Treću godinu zaredom Ženska klapa Stentoria okupila je kontinentalne klape na sada već tradicionalnoj manifestaciji po nazivom Daruvarska klapska večer, koja se u petak 6. svibnja održala u kasnobaroknom Dvorcu Jankovića u Daruvaru. Lanjsko srebro s Festivala dalmatinskih klapa u Omišu dalo je Daruvarčankama dodatni poticaj da i dalje vrijedno rade na njegovanju klapskog pjevanja na kontinentu, ali i povezivanju kontinentalnih klapa, što dokazuje i ovaj događaj.

Klape ne propuštaju priliku zapjevati u akustičnom okružju dvorca u koji rado dolaze pa je i ove godine nastupilo ukupno sedam klapa, i to tri ženske: Kolapjanke i Lađarice iz Siska te domaća klapa Stentoria, i četiri muške: Stine i Petrada iz Zagreba, Kolapjani iz Siska, te Klapa Koprivnica. Izvodili su se većinom tradicionalni napjevi te obrade popularnih skladbi u a capella varijanti.

Naučena da se ovakve glazbene poslastice ne propušta, daruvarska je publika ispunila dvorac do zadnjeg mjesta i uživala u gotovo dvosatnom programu koji je završio zajedničkom pjesmom. Publika je sve klape nagradila velikim pljeskom, a posebno domaću Žensku klapu Stentoria, koja se istaknula svojom tehnički dotjeranom, ali i iznimno emotivnom izvedbom.

Stentoria je svoje pjevanje, ali i glas o svom Daruvaru prenijela do mnogih dijelova Lijepe Naše, ali i izvan njenih granica. Susret klapa u dvorcu bio je prigoda da objave kako su i ove godine, četvrti put za redom, izborile sudjelovanje na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu među šesnaest najboljih klapa u Hrvatskoj. To je još jedna potvrda njihovog ustrajnog rada na njegovanju klapskog pjevanja, ali i potvrda da klapska pjesma ne poznaje granice već veže ljude i krajeve.

Ažurirano ( Utorak, 10 Svibanj 2016 15:28 )