• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


PREDAVANJE DRAŽENA PAVLIĆA U BJELOVARSKOJ KNJIŽNICI

Održana filozofska tribina »O čemu mudraci govore i šute«

Naslov tribine naslov je i knjige Dražena Pavlića, tiskane 2012. godine. S obzirom da službenu promociju nikada nije doživjela, druženje u petak bilo je i svojevrsna promocija Pavlićeva djela

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR U Narodnoj knjižnici »Petar Preradović« u petak 20. svibnja, održana je filozofska tribina »O čemu mudraci govore i šute«. Naslov tribine naslov je i knjige Dražena Pavlića, tiskane 2012. godine. S obzirom da službenu promociju nikada nije doživjela, druženje u petak bilo je i svojevrsna promocija Pavlićeva djela.

Inače, Bjelovarčanin Dražen Pavlić, diplomirani politolog, filozofijom se intenzivnije bavi posljednjih 7-8 godina. Do sada je objavio: Kreatori i kreature, Dan za vjenčanja, Tone. Hrvatski križari, Pavao, osnivač kršćanstva i Životne priče.

U knjizi o kojoj je najviše bilo riječi na predavanju, O čemu mudraci govore i šute, autor se bavi mislima i životima mudraca, no unosi svoja čitanja i tumačenja izvornih filozofskih tekstova. Zastupljeno je 14 mislilaca i filozofa, a prema riječima autora; broj i izbor autora posve je slučajan. Ipak, na održanoj tribini debata se ipak usmjerila na dvojicu filozofa od spomenutih četrnaest: Hegela i njegova kritičara Kierkegaarda.

Zanimljivo i dobro koncipirano autorovo izlaganje potaknulo je i publiku da se aktivno uključi u filozofsku diskusiju na kraju skupa. Predstavljenu knjigu, te ranija djela: Pavao, osnivač kršćanstva i Životne priče posjetitelji su mogli po simboličnoj cijeni kupiti na licu mjesta.

Ažurirano ( Nedjelja, 22 Svibanj 2016 20:27 )