• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


ORGANIZIRA GRADSKA KNJIŽNICA SLAVKA KOLARA ČAZMA, U SKLOPU MANIFESTACIJE MJESEC HRVATSKE KNJIGE

Koncert »Tomislav Goluban Trio« u knjižnici

Kombinacija usne harmonike i gitara vodi vas na blues, boogie-woogie i rock putovanje obogaćeno zagorskim glazbenim tradicijskim elementima

E-mail Ispis PDF

ČAZMA Gradska knjižnica Slavka Kolara Čazma, u sklopu manifestacije Mjesec hrvatske knjige, organizira koncert  »Tomislav Goluban Trio«, u knjižnici, u petak 6. studenog 2015. u 19 sati.

Kombinacija usne harmonike i gitara vodi vas na blues, boogie-woogie i rock putovanje obogaćeno zagorskim glazbenim tradicijskim elementima.

TOMISLAV GOLUBAN (Zabok), blues glazbenik, pjevač, skladatelj i svirač usne harmonike, jedinstven je u svojem glazbenom izričaju u kojem na zanimljiv način spaja blues s hrvatskom tradicionalnom glazbom.  Strast prema onome što radi, smisao za humor i privlačan nastup, Golubanovi su aduti koji vas neće ostaviti ravnodušnima. Glazbenik koji publici uvijek želi priuštiti originalnu i nesvakidašnju priredbu, uvlači vas u vlastiti glazbeni svijet u kojem ćete se osjećati kao kod kuće.  Četverostruki je dobitnik »Porina« i do sada je objavio sedam studijskih albuma.

NEBOJŠA BUHIN (Bjelovar), gitarist i kompozitor, objavio je šest instrumentalnih autorskih albuma u kojima kombinira blues i jazz s pop-rock glazbom. Peterostruki je dobitnik nagrade »Status« za najboljeg instrumentalistu-gitaristu u kategoriji pop-rock glazbe te dobitnik dvije diskografske nagrade »Porin« (2008. i 2012.) u kategoriji najboljeg instrumentalnog albuma. Radi kao studijski i prateći glazbenik.

DANKO BURIĆ (Osijek) nakon završene glazbene akademije u Zagrebu počinje raditi kao solo violist orkestra Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. U slobodno vrijeme svira bas gitaru u bandovima koji izvode razne žanrove glazbe. Do sada je surađivao sa Divasicama, Darkom Rundekom, Lidijom Bajuk, Renatom Metesijem, Vješticama, Nenom Belanom, Josipom Lisac, Kemalom Montenom i Terezom Kesovijom, Davorom Radolfijem, Lukyem, Naturalnom mistikom, Cubismom  i mnogima drugima. Blues je također žanr koji je često svirao u raznim postavama pa je suradnja sa Tomislavom Golubanom bila prirodni slijed događaja.

Ažurirano ( Utorak, 03 Studeni 2015 21:09 )