• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


Javna tribina s dr. sc. Ninom Raspudićem u Čazmi

Nino Raspudić aktivan je u medijima kao intelektualac, piše kolumne, gostuje na tv-u i radiju te kritički komentira aktualna društvena i politička pitanja. Široj javnosti najpoznatiji je iz tv – emisije »Peti dan« i kao kolumnist Večernjeg lista sa svojom kolumnom »Kratki espresso«

E-mail Ispis PDF

ČAZMA Gradska knjižnica Slavka Kolara Čazma organizira javnu tribinu s dr. sc. Ninom Raspudićem, na temu »Javni intelektualac danas«, koja će se održati u četvrtak, 25. veljače, u 19 sati.

Nino Raspudić aktivan je u medijima kao intelektualac, piše kolumne, gostuje na tv-u i radiju te kritički komentira aktualna društvena i politička pitanja. Široj javnosti  najpoznatiji je iz tv – emisije »Peti dan« i kao kolumnist Večernjeg lista sa svojom kolumnom »Kratki espresso«.

Rođen je u Mostaru 3. studenog 1975. godine. Osnovnu školu završio je u rodnom gradu. Maturirao u Trevisu (Italija). Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu 1999. godine diplomirao je filozofiju i talijanski jezik i književnost, 2004. magistrirao radnjom »Slaba misao i postmodernistička poetika u suvremenoj talijanskoj prozi«, a 2008. doktorirao radnjom »Prekojadranski (polu)orijentalizam: Dominantni modeli konstruiranja slike Hrvata u talijanskoj književnosti od prosvjetiteljstva do danas«. Predaje na katedri za talijansku književnost od 2000. godine. Prevodi s talijanskog jezika književnost i teoriju (Eco, Ammaniti, Vattimo, Pareyson i dr.), objavljuje književnu kritiku i esejistiku.

Objavljene knjige:

Slaba misao – jaki pisci: postmoderna i talijanska književnost, Naklada Jurčić/Udruga građana »Dijalog«, Zagreb/Mostar, 2006

Jadranski (polu)orijentalizam: prikazi Hrvata u talijanskoj književnosti, Naklada Jurčić, Zagreb, 2010.

144 plus jedan kratki espresso, Večernji edicija, Zagreb, 2014.

Ažurirano ( Srijeda, 17 Veljača 2016 17:26 )