• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


DRUGO MEMORIJALNO MEĐUNARODNO MOTO DRUŽENJE »IVAN RUMENJAK« U VELIKOM TROJSTVU

ŠIRENJE PRIJATELJSTVA PUTEM ENDURO MOTOCROSS DRUŽENJA

Susret nije bio natjecateljskog karaktera, nego je održan u svrhu druženja ljubitelja ove vrste sporta

E-mail Ispis PDF

VELIKO TROJSTVO Općina Veliko Trojstvo slavi Dane općine, tijekom kojih su organizirali raznovrstan program za svoje mještane i posjetitelje. Drugu godinu zaredom se tako održalo drugo Memorijalno međunarodno moto druženje »Ivan Rumenjak«. Okupljeni motoristi, koji voze enduro motocross, imali su zadatak proći ekstremno tešku stazu dužine 40 kilometara kroz okolne šume i livade općine Veliko Trojstvo.

Susret nije bio natjecateljskog karaktera, nego je održan u svrhu druženja ljubitelja ove vrste sporta. Pedesetak učesnika se tako okupilo kod Vidikovca u Velikom Trojstvu na »Memorijalu Ivana Rumenjaka – Rumenog«, tako nazvanom prema lokalnom hrvatskom branitelju koji je i sam bio ljubitelj ove vrste moto sporta. Trojšćani su imali priliku ugostiti i 20 gostiju iz Slovenije.

– Oni koju su se htjeli dokazivati međusobno mogli su se utrkivati međusobno ako su htjeli. Imali smo organiziranu vožnju poljskim i šumskim putovima te prepreke na Vidikovcu. Ipak, svrha ovog susreta je primarno druženje i širenje poznanstava. Zbog toga nam je izuzetno drago što smo imali prilike ugostiti prijatelje iz Slovenije, a dogodine ih očekujemo barem dvostruko više.  – rekao je Željko Zeman, jedan od organizatora ovog susreta.

Ažurirano ( Subota, 21 Lipanj 2014 14:46 )