• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


U ORGANIZACIJI CENTRA ZA VOZILA HRVATSKE I HRVATSKOG AUTOKLUBA ORGANIZIRA SE PREVENTIVNO-SIGURNOSNA AKCIJA »DANI TEHNIČKE ISPRAVNOSTI MOTOCIKALA 2015«

Besplatno provjerite tehničku ispravnost svog motocikla

Akciji mogu pristupiti isključivo mopedi, motocikli, laki četverocikli, četverocikli, mopedi i motocikli s bočnom prikolicom te tricikli

E-mail Ispis PDF

Sukladno dosadašnjim akcijama za ostale vrste vozila, u organizaciji Centra za vozila hrvatske i Hrvatskog autokluba organizira se preventivno-sigurnosna akcija »Dani tehničke ispravnosti motocikala 2015«. Naime, motocikli i mopedi posebno su ugrožena skupina motoriziranih sudionika u prometu te je stoga ova akcija usmjerena isključivo na tu kategoriju sudionika.

Ovom akcijom želi se postići povećan stupanj tehničke ispravnosti vozila na cestama, a akcija se provodi na dobrovoljnoj bazi, slobodnim dolaskom vozača u stanice za tehničke preglede vozila gdje se na vozilu pregledavaju osnovni sklopovi bitni za sigurnost prometa na cestama.

Akciji mogu pristupiti isključivo mopedi, motocikli, laki četverocikli, četverocikli, mopedi i motocikli s bočnom prikolicom te tricikli.

Akcija je dobrovoljna, odnosno svaki vozač ili vlasnik vozila može od 20. do 25. travnja 2015. godine pristupiti pregledu vozila u bilo kojoj stanici za redovni tehnički pregled u Republici Hrvatskoj.

Na akciju može pristupiti bilo koji tip vozila i vrsta vlasnika.

Pregled vozila obavlja se BESPLATNO (bez naplaćivanja naknade) za sve stranke koji se izvanredno pojave na pregledu sa zamolbom da im se njihovo vozilo pregleda i utvrdi tehnička ispravnost ili neispravnost. Besplatni pregled vozila u sklopu ove akcije ne zamjenjuje redovni tehnički pregled kojemu podliježu vozila kojima se produljuje valjanost prometne dozvole ili se registriraju u tjednu trajanja akcije te se u tim slučajevima tehnički pregled naplaćuje.

Nakon obavljenog pregleda vozila, osoblje stanica za tehničke preglede će na osnovu svojeg nadzorničkog i automehaničarskog znanja i iskustva savjetovati vlasnike i vozače o eventualnim nedostacima na vozilima.

Stoga ovim putem pozivamo sve vlasnike i vozače mopeda i motocikala da se odazovu ovoj akciji kako bi provjerili tehničku ispravnost svojih vozila.

Ažurirano ( Ponedjeljak, 20 Travanj 2015 19:31 )