• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


KONCEPT

SPORTSKI HONDA R-EV ZA AZIJSKE TINEJDŽERE

Električni automobili za mase su relativno nov koncept u automobilskoj industriji kojeg još očekuje dug put prije nego se bude mogao natjecati s prodajom konvencionalnih putničkih vozila

E-mail Ispis PDF

Izvor: netmobil.net.hr

Fotografije: www.carscoops.com

Broj automobila na baterije psoljednjih nekoliko godina sve više raste, kako u smislu različitih modela koji izlaze iz tvornica tako i u njihovom udjelu na tržištu.

Naravno, dizajneri automobila ne moraju čekati na rješavanje brojnih problema kada je u pitanju zamišljanje električnih automobila poput Honde R-EV.

Hondu R-EV (kratica za »Racing-električno vozilo«) kreirao je Jex Chau iz Hong Konga.

»Racing Electric Vehicle ili R-EV je kompaktno sportsko vozilo koje cilja na urbana tržišta azijskih tinejdžera«, kaže 24-godišnji Chau, po zanimanju industrijski dizajner koji je diplomirao na Sveučilištu RMIT.

On je također istaknuo da je njegovo vozilo »osmišljeno kako bi im pružilo uzbuđenja, neovisnost u gusto naseljenim urbanim sredinama i samoizražavanje kroz prilagodbu potencijala ovog cestovnog vozilo koje može služiti i za klupske utrke«.

»R-EV je sposoban za opuštenu vožnju u gradu, uzbuđenja.tijekom utrke te nudi osobni prostor za društvene aktivnosti«.

Kao što možete vidjeti u galeriji slika, Chau je dizajnirao R-EV model kako bi mogao lako transformirati svoj izgled od običnog cestovnog modela do agresivnog punokrvog, sportskog automobila.

Ažurirano ( Četvrtak, 02 Svibanj 2013 11:27 )