• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


POGLEDAJTE SMRT SUPERAUTOMOBILA! BAGEROM RASKOMADALI DO NEPREPOZNATLJIVOSTI DODGE VIPER!

GM je uložio milijardu dolara i puste godine u razvoj Vipera, a metalna kliješta su ga samljela za desetak minuta…

E-mail Ispis PDF

Izvor: autosnova.com

Uploader ovog videa u kratkom opisu tvrdi da je ovo prvi od četiri Dodgea Vipera, koliko su ih toga dana morali ubiti. Kažemo ubiti, ali mislimo zapravo raskomadati do neprepoznatljivosti i u rasutom stanju strpati u kontejner.

A i ovo »morali« zbunilo je mnoge, jer čini se kako je bolja ideja prodati takav auto u dijelove ili na aukciji. No američki zakon predviđa čitav niz situacija u kojima se auto mora uništiti. Između ostaloga, neke savezne države imaju zakon koji nalaže da se imaju uništiti svi auti zaplijenjeni u ilegalnim utrkama.

Također, ako je osiguravatelj proglasio (uslijed npr. poplave) totalnu štetu, ista se ima i napraviti. A tu je i pravilo da se testni automobili uništavaju ili doniraju školama, ali se ni pod koju cijenu ne smiju prodavati. Čak ni u dijelovima.

Koji god ovdje bio slučaj, ne mijenja činjenicu da je za ljubitelje auta komadanje superpile pravi pravcati horor. GM je uložio milijardu dolara i puste godine u razvoj Vipera, a metalna kliješta su ga samljela za desetak minuta…

Ažurirano ( Petak, 10 Siječanj 2014 19:14 )