• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


REDOVNA GODIŠNJA SKUPŠTINA TRGOVAČKOG DRUŠTVA KOMUNALAC D.O.O.

JOŠ JEDNA POZITIVNA GODINA ZA KOMUNALAC D.O.O.

U 2013. godini cijene komunalnih usluga nisu mijenjane, dok količina isporučenih usluga pada. Poslovna orijentacija Društva je i dalje biti servis Grada, što je uglavnom razlog zašto prihodi nisu veći, u nekim segmentima poslovanja u kojima bi mogli biti. Broj zaposlenih se tijekom prošle godine nije mijenjao, ali radnicima ni prošle godine nisu rasle plaće.

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR U Maloj vijećnici Grada Bjelovara, u ponedjeljak 30. lipnja, održana je redovna godišnja skupština trgovačkog društva Komunalac d.o.o. Skupštini su nazočili predsjednik Uprave Ivan Ivančić, članovi Josip Heged i Zoran Bišćan, predsjednik Nadzornog odbora Stipe Crnković, zamjenik Nedjeljko Kuštović, zamjenik Vedran Smešnjak, te članovi Zdenka Henc i Niko Pinjuh. Kao članice skupštine sudjelovali su gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec, predsjednica Gradskog vijeća i saborska zastupnica Vanja Posavac te zamjenica gradonačelnika Jasna Višnjević. Nakon usvojenog dnevnog reda, skupština je započela poslovnim i financijskim Izvješćem Uprave društva za 2013. godinu, koje je iznio predsjednik Uprave Komunalca d.o.o. Ivan Ivančić.

U 2013. godini cijene komunalnih usluga nisu mijenjane, dok količina isporučenih usluga pada. Poslovna orijentacija Društva je i dalje biti servis Grada, što je uglavnom razlog zašto prihodi nisu veći, u nekim segmentima poslovanja u kojima bi mogli biti. Broj zaposlenih se tijekom prošle godine nije mijenjao, ali radnicima ni prošle godine nisu rasle plaće.

Što se tiče konkretnih brojeva, 2013. godine ostvaren je ukupan prihod 41.670.000,00 kuna, a rashod je iznosio 41.135.000,00 kuna. Nakon plaćanja poreza na dobit, Društvo je ostvarilo 327.000,00 kuna dobiti. S obzirom da je od 1996. do 2002. kumuliran gubitak od oko 12.000.000 kuna, sva naknadna dobit odlazi na podmirenje ranijeg gubitka. Dosad je podmireno oko 7,5 milijuna kuna. Vodoopskrba, odvodnja i pročišćavanje otpadnih voda su još u 2013. sudjelovale kao djelatnosti u ukupnoj dobiti s otprilike 1/3 iznosa, dok su od 1.1.2014. izdvojene u zasebno društvo. Poslovanje već 11 godina ima kontinuirano uspješno poslovanje i pozitivne rezultate. To poslovanje ne ovisi o cijenama, jer se cijene usluga nisu mijenjale od 2003., a cijene odvoza do zbrinjavanja su najniže u državi.

VRIJEDNOST IMOVINE PORASLA ZA 16,1 MILIJUN KUNA

Izgrađeno je 25.176 metara novih cjevovoda u sustavu javne vodoopskrbe, a 870 metara je rekonstruirano. U izradi je projektna dokumentacija za zamjenu glavnog dovodnog cjevovoda. U sustavu javne odvodnje izgrađeno je 4.246 metara novih cjevovoda, od čega je glavnina izgrađena u Novoseljanskoj ulici i Milke Trnine. Na uređaju za pročišćavanje otpadnih voda izgrađeno je postrojenje za obradu mulja, u vrijednosti od 9.476.000,00 kuna, od čega je preko 6 milijuna financiralo bivše Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva, a 750.000,00 kuna Grad Bjelovar. Tu je i rekonstrukcija starog rukometnog igrališta, te izgradnja suterenske garaže, u vrijednosti od 8.800.000,00 kuna.

S obzirom na izgradnju mreže, ispunjenje planova, dodatna sredstva Grada i države, smanjenje kreditnih obveza tijekom prošle godine unatoč novom kreditnom zaduženju za izgradnju suterenske garaže i rukometnog igrališta, i povećanje materijalne imovine, iskazano je povećanje vrijednosti imovine od 16,1 milijun kuna tijekom godine.

Članovi skupštine, od Vanje Posavac do Antuna Korušeca, pohvalili su rad Komunalca d.o.o. i čestitali na pozitivnim rezultatima, pa je i jednoglasno donešena odluka o prihvaćanju financijskog izviješća.

Uslijedilo je i Izviješće Nadzornog odbora o obavljenom nadzoru poslovanja Komunalca d.o.o. za 2013. godinu, koje je podnio predsjednik Nadzornog odbora Stipe Crnković. S obzirom na dobro poslovanje društva, Nadzorni odbor je utvrdio na Društvo posluje sukladno pozitivnim zakonskim propisima, te da nije bilo nepravilnosti u poslovanju. To također potkrepljuju i izvještaji revizije, koje je podnio ovlašteni revizor Mirko Drmić.

Ažurirano ( Srijeda, 02 Srpanj 2014 12:59 )