• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


IZABRANI NOVI ČELNICI GOSPODARSKO–SOCIJALNOG VIJEĆA NA MANDAT OD GODINU DANA

STJEPAN HITTNER PREDSJEDNIK, DAMIR BAJS I BOŽICA JUREC DOPREDSJEDNICI

Na sjednici su prezentirane i pojedinosti o Jamstvenom fondu i kreditnoj liniji PBZ za prerađivačku industriju

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Stjepan Hittner novi je predsjednik, a župan Damir Bajs i Božica Jurec dopredsjednici Gospodarsko-socijalnog vijeća u idućem jednogodišnjem mandatu-odlučeno je danas, 21. listopada, na sjednici vijeća. Članovima vijeća predstavljene su  pojedinosti  o Jamstvenom fondu i kreditnoj  liniji Privredne banke za prerađivačku industriju.

Riječ je  prvom takvom ugovoru o ulaganjima kroz Jamstveni fond, pri čemu je banka na milijun kuna depozita osigurala pet puta veći iznos, točnije, 5,3 milijuna kuna. PBZ koju je Županija izabrala za partnerstvo zbog najpovoljnije ponude, osigurala je i kreditnu liniju od 7,5 milijuna kuna koja će pratiti jamstveni program, po iznimno povoljnim tržišnim uvjetima, s kamatom nižom od 6 posto. Program jamstvenog fonda, istaknuo je župan Damir Bajs, namijenjen je isključivo županijskim poduzetnicima koji se bave prerađivačkom djelatnošću kao potpora za ulaganja u nove tehnologije i druge  proizvodne programe. Istodobno, nova Regionalna agencija kroz uspješnu kandidaturu za sredstva Ministarstva gospodarstva uspjela je osigurati preko milijun kuna, potrebnih za korištenje Jamstvenog fonda, a do sada je već pristiglo pet zahtjeva.

Podržana je i »Inicijativa za fer cijene u građevinarstvu« koju je pokrenula Udruga poslodavaca u građevinarstvu. Kako je pojasnio predsjednik Mirko Habijanec, zbog manjkavosti u funkcioniranju ove djelatnosti već su zatražili promjene Zakona o javnoj nabavi, minimalnoj plaći i radu na crno u čijim pojedinim odredbama pronalaze ishodište mnogih problema.

– Naš je jedini zahtjev usmjeren na zakonito obavljanje poslova što je i ishodište dokidanju rada na crno zbog koje je država lani izgubila 13 milijardi kuna – ustvrdio je Habijanec.

Ažurirano ( Utorak, 21 Listopad 2014 11:54 )