• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


USPJEŠAN 12. GOSPODARSKI SAJAM – SAJAM SIRA U GRUBIŠNOM POLJU

UZ BOK VELIKIMA STALI I MALI PROIZVOĐAČI SIRA

Da im kvaliteta proizvoda iz godine u godinu raste moglo se uvjeriti i na grubišnopoljskom sajmu, inače kraju poznatog po sajmovanju, proizvodnji mlijeka i mliječnih proizvoda

E-mail Ispis PDF

GRUBIŠNO POLJE Župan Damir Bajs otvorio je proteklog vikenda, u subotu 15. studenog,  12. Gospodarski sajam – sajam sira u Grubišnom Polju koji je u ovogodišnjem izdanju okupio 109 izlagača iz Hrvatske, ali i susjedne Mađarske.

Dvodnevna je to manifestacija na kojoj uz velike mliječne industrije uz bok staju i mali proizvođači sira koji su se toj proizvodnji okrenuli shvativši kako je od same proizvodnje mlijeka teško živjeti. Da im kvaliteta proizvoda iz godine u godinu raste moglo se uvjeriti i na grubišnopoljskom sajmu, inače kraju poznatog po sajmovanju, proizvodnji mlijeka i mliječnih proizvoda.

–  Kada govorimo o sajmovanju o našem kraju valja reći da 12 godina potvrđuje tezu koju svi trebamo imati na umu. A to je da sajmovi trebaju biti tamo gdje se obavlja djelatnost na koju se oni odnose. 12. Gospodarski sajam – sajam sira je pogođen tako da se odvija upravo u Grubišnom Polju poznatom po sajmovanju, po proizvodnji sira i po činjenici da može i treba prikazati proizvode našega kraja. Županija će i dalje podupirati sajam, kako je to bilo i od početka. Čestitam Gradu Grubišnom Polju na izvrsnom vođenju i organizaciji sajma. Želim da upravo naš kraj bude onaj koji će biti prepoznat i u budućnosti po proizvodima od sira, te se nadam da ćemo iz prve ruke u obilasku sajma vidjeti o čemu se zapravo radi. Uz činjenicu da imamo izlagače iz inozemstva mogu reći da sajam svake godine malo po malo, ali sigurno  raste – rekao je bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs otvarajući 12. Gospodarski sajam – sajam sira u Grubišnom Polju.

Ažurirano ( Petak, 21 Studeni 2014 17:15 )