• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


POČINJE IZGRADNJA PRVOG BJELOVARSKOG TRGOVAČKOG CENTRA

NOVI CENTAR BIT ĆE VELIK KAO TRI LIDLA I ZAPOSLIT ĆE 50-tak RADNIKA

Prema projektnoj dokumentaciji, na parceli veličine 11.800 četvornih metara predviđena je izgradnja trgovačkog centra površine 5158 kvadrata u kojemu je planirano sedam lokala, šest trgovina i ugostiteljski objekt

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Tekstilni modni brendovi poput NewYorkera, Takko fashiona i C&A, drogerija Müller te vrlo vjerojatno i lanac sportske opreme Hervis, idućega ljeta otvorit će vrata svojih trgovina u prvom bjelovarskom trgovačkom centru, na Južnoj obilaznici, a čija izgradnja počinje do kraja ove ili najkasnije na proljeće iduće godine, piše portal jatrgovac.hr.

Informacija je to koju je potvrdio Zoran Vulović, direktor Projektum nekretnina, osječke tvrtke zadužene za provedbu investicije koja se mjeri u milijunima eura, a iza koje stoji Printax Alfa, tvrtka registrirana u Lihtenštajnu, čiji su predstavnici Slovenac Marko Kryžanovski (bivši direktor slovenskog Petrola) i hrvatski poduzetnik Filip Vrlja, poznat po Kvaternik plazi, luksuznom trgovačkom centru u užem centru Zagreba.

– Zemljište smo otkupili, ishodili smo pravomoćnu građevinsku dozvolu, s bankama smo zatvorili financijsku konstrukciju, a ugovori o najmu su pred potpisom. Preostaje nam tek formalnost provedbe vlasničkog upisa kroz katastar i radovi mogu početi. Glavni izvođač bit će poznat ovih dana, a od Grada Bjelovara, s kojim izvršno surađujemo od samih početaka, dobili smo i popis bjelovarskih poduzetnika iz nama zanimljivih branši koje možemo i želimo angažirati – pojašnjava Vulović.

Ono što najviše zanima Bjelovarčane, a to su nova radna mjesta kojih će se otvoriti oko 50-tak. Od čitatelja zaprimili smo dosta upita gdje trebaju slati zamolbe za ta radna mjesta. Kako doznajemo, natječaji još nisu raspisani te će biti raspisani sljedeće godine prema riječima Vulovića, koji napominje da treba pratiti oglase u lokalnim medijima u kojima će biti raspisani.

U neformalnoj utrci između Mercatora (danas dijela Agrokora) i osječkih poduzetnika tako su pobijedili potonji, iako su »startali« mnogo kasnije. U čitav projekt, nastavlja Vulović, uložen je ozbiljan novac, što je ujedno i najveća garancija da će projekt biti i dovršen.

Prema projektnoj dokumentaciji, na parceli veličine 11.800 četvornih metara predviđena je izgradnja trgovačkog centra površine 5158 kvadrata u kojemu je planirano sedam lokala, šest trgovina i ugostiteljski objekt.

Novi trgovački centar otprilike je veličine kao tri bjelovarska Lidla. Izgradnja trgovačkog centra Osječanima ne predstavlja novinu – do sada su na listu referenci upisali slične centre u Našicama, Rijeci i Osijeku, a posljednji dovršili prošle godine.

– U gradu veličine Bjelovara svakako postoji potreba za trgovačkim centrom takve veličine. Vjerujemo da se situacija na tržištu nekretnina nakon tri godine pada napokon stabilizirala pa je sada moguće napraviti kalkulacije i procijeniti da je riječ o isplativoj investiciji – smatra Vulović. (Bjelovarac.hr)

Ažurirano ( Ponedjeljak, 15 Prosinac 2014 12:36 )