• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


POSTOLARSKO-BRAVARSKA RADNJA »MARUŠIĆ«

Majstori za cipele, ključeve i brave iza kojih je 35 godina iskustva

Tvrtka Marušić danas zapošljava troje radnika, i to sve članovi obitelji Marušić, Antini sinovi Kristijan i Josip od kojih se prvi priključio 2009 prije šest godina

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Jeste li se ikad imali potrebu popraviti neke posebno drage, kvalitetne cipele, obaviti neki zahvat na kožnoj galanteriji, kopirati ili izraditi ključ ili popraviti bravu? Sve te usluge na bjelovarskom području još od 1994. pouzdano pruža postolarsko-bravarska radnja »Marušić«.

Ovu radnju s dugom tradicijom, a u koju su do sada već svi stekli povjerenje zbog svoje izvrsnosti, još prije 21 godinu otvorio je njen prvobitni vlasnik Ante Marušić. Svoje struku Ante Marušić stekao je u Banja Luci gdje je završio smjer postolar-bravar, a zatim i odlučio iskoristiti stečeno znanje pa se i zaposlio u struci radeći prvo u Banja Luci, a zatim osam godina i u jednoj Njemačkoj firmi. Nakon inozemne karijere, Ante Marušić odlučio je stečeno znanje prenijeti na naše područje i tako je 1993. godine nabavio kompletno njemačko postrojenje koje je primijenio u prvom servisu, a kojeg je otvorio 1994. godine na adresi Ivana Mažuranića 1 u Bjelovaru.

– Tih dana smo s uzbuđenjem i neizvjesnošću čekali prve mušterije, a sada smo već prepoznati kao najbolja radnja te vrste, konstantno imamo posla od kojeg se može preživjeti – kaže Ante, koje je cijeli projekt uspio započeti samofinanciranjem, bez ikakve potrebe za kreditima.

Tvrtka Marušić danas zapošljava troje radnika, i to sve članovi obitelji Marušić, Antini sinovi Kristijan i Josip od kojih se prvi priključio 2009 prije šest godina. Mogli bi reći kako je ovakva suradnja idealan primjer hrvatske obitelji i da je u tome tajna uspjeha. Oba sina su završila Tehničku školu u Bjelovaru, no kako nije bilo posla u struci, otac Ante kod kojeg su i odradili dobar dio prakse, odlučio ih je priključiti u obiteljski posao.

Danas je stariji sin već i službeno vlasnik tvrtke »Marušić«, a i mlađi se do sada dokazao kao odličan majstor u svome poslu. Prije tri godine, Marušići su otvorili još jednu radnju na adresi Matice hrvatske 12, a mi smo se prilikom našega posjeta uvjerili u odličnu uslužnost prema mnogobrojnim mušterijama.

Postolarsko-bravarska radnja Marušić konstantno obnavlja svoj asortiman strojeva i alata kako bi stalno bili u trendu s najsuvremenijim tehnologijama. Njihovo područje rada obuhvaća izradu svih vrsta ključeva, ali i onih kodiranih za najnovije modela automobila te sveukupne zahvate popravaka na kožnoj galanteriji, na cipelama, torbama, jaknama itd. Postolarske usluge koje »Marušić« pruža uglavnom su popravci, no također se mogu kupiti vezice i ulošci za cipele.

– Uglavnom žene ostavljaju obuću na popravku, budući da je iznimno cijene i posjeduju ih u većim količinama od muškaraca, kojima su draga obično dva para za više godina. No, dođe i vrijeme kada je i njima potrebna naša pomoć – u šali objašnjava Ante.

U svakom slučaju mi vjerujemo da je svatko kad tad izgubio neki ključ ili na primjer oštetio obuću pa je možda povodom toga imao potrebu posjetiti Marušiće, u tom slučaju svakako provjerite kakva pomoć vam se s te strane nudi. Savjetujemo vam da kad imate problem s obućom, ključem ili bravom posjetite radnje »Marušić« koje iza sebe imaju 35 godina iskustva.

Ažurirano ( Srijeda, 18 Veljača 2015 21:23 )