• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


RADIONICA ZA PODUZETNIKE, OBRTNIKE I OPG-ove GRADA ČAZME

Predstavljene mjere i potpore za smanjenje nezaposlenosti

Predstavljanje su održali Dijana Zekić Kereži, predstojnica HZZ PU Bjelovar i Dubravko Vlašić, rukovoditelj odsjeka za aktivnu politiku zapošljavanja

E-mail Ispis PDF

ČAZMA Predstavljanje »Mjera aktivne politike zapošljavanja iz nadležnosti HZZ-a u 2015. godini« koje je organizirala Razvojna agencija Čazma d.o.o u suradnji s Gradom Čazma i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje PU Bjelovar održano je 7. svibnja u Gradskoj vijećnici u Čazmi.

Predstavljanje su održali Dijana Zekić Kereži, predstojnica HZZ PU Bjelovar i Dubravko Vlašić, rukovoditelj odsjeka za aktivnu politiku zapošljavanja.

Na prezentaciji su bile obuhvaćeni paketi mjera za mlade »mladi i kreativni«, mjera za posebne skupine: »i posebnost je prednost«, mjera za osobe s invaliditetom »uključeni«, mjera za starije osobe »važno je iskustvo«, mjera za dugotrajno nezaposlene »i mi smo za novi posao i učenje«, mjera za nezaposlene osobe romske nacionalne manjine, paket mjera za poslodavce u teškoćama »važno je očuvati radno mjesto« te paket mjera za žene.

Uz navedene mjere također su predstavljene i sljedeće vrste potpora za smanjenje nezaposlenosti: potpore za zapošljavanje, potpore za samozapošljavanje, potpore za usavršavanje, obrazovanje nezaposlenih, stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa, javni radovi te potpore za očuvanje radnih mjesta.

Ažurirano ( Petak, 15 Svibanj 2015 17:49 )