• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


ŽUPAN BAJS NA OTVORENJU RADOVA KOGENERACIJSKOG POSTROJENJA U GRUBIŠNOM POLJU

Postrojenje vrijedno 12 milijuna kuna koje će iz biomase proizvoditi električnu i toplinsku energiju

Snaga energane je 3,8 megavata, a dobivena električna energija isporučivat će se u elektroenergetski sustav HEP-a, dok će toplinska energija biti za potrebe same tvrtke

E-mail Ispis PDF

GRUBIŠNO POLJE Župan Damir Bajs u ponedjeljak, 29. lipnja, prisustvovao je otvorenju radova na kogeneracijskom postrojenju u grubišnopoljskoj poslovnoj Zoni 3.

Riječ je o postrojenju tvrtke Energijainvest vrijednom 12 milijuna kuna koje će iz biomase proizvoditi električnu i toplinsku energiju. Snaga energane je 3,8 megavata, a dobivena električna energija isporučivat će se u elektroenergetski sustav HEP-a, dok će toplinska energija biti za potrebe same tvrtke. Na postrojenju će raditi četiri osobe, dok će se broj zaposlenih putem kooperantskih ugovora udvostručiti.

– Ovo je prvi od desetak ovakvih objekata koji će se graditi na području naše županije. To znamo jer investitori su se nama javili i oni su sada u tijeku projektiranja. Mi ćemo im biti svakako na usluzi. Dapače, Prostorni plan županije koji je sada u izradi je podešen prema željama naših investitora. Taj investicijski ciklus će donijeti dosta novih radnih mjesta, dosta građevinskih radova. Mi smo županija koja je bogata šumama i činjenica je da ćemo sada naše prirodno bogatstvo koristiti na našem području na način da objekti koji ovdje rade će i zapošljavati naše ljude – istaknuo je Bajs i dodao kako je upravo to pravi put u budućnost.

Ažurirano ( Utorak, 30 Lipanj 2015 18:06 )