• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


Hittner potpisao ugovor s Hrvatskim šumama vrijedan preko 3 milijuna eura

Radi se o Ugovoru kojim će se preko Hypo-leasing Steiermark d.o.o. kuće Hrvatskim šumama isporučiti 26 novih šumskih traktora različitih kategorija

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Ugovor vrijedan 3.076.929,30€ potpisan je danas u prostorijama tvornice Hittner d.o.o. u Bjelovaru, između same tvrtke Hittner d.o.o., Hypo-leasing Steiermark d.o.o. i Hrvatskih šuma d.o.o. Radi se o Ugovoru kojim će se preko Hypo-leasing Steiermark d.o.o. kuće Hrvatskim šumama isporučiti 26 novih šumskih traktora različitih kategorija – jedan mali šumski zglobni traktor, deset skidera od 5 tona, jedanaest skidera od 7 tona i četiri skidera od 8 tona.

Potpisivanju Ugovora, uz potpisnike Stjepana Hittnera, direktora firme Hittner d.o.o., Josipa Pavletića, člana Uprave Hypo-leasing Steiermark d.o.o., i Ivana Pavelića predsjednika Uprave društva Hrvatskih šuma d.o.o., nazočili su i gradonačelnik Antun Korušec, dogradonačelnice Jasna Višnjević i Lidija Novosel, te drugi gosti.

Direktor Hittner se uvodno obratio nazočnima napomenuvši kako se firma Hittner pokazala kao putokaz gospodarskog napretka, od uvođenja novih tehnologija, preko kontinuiteta kvalitetne proizvodnje, do ulaganja u stručno obrazovanje i suradnje s domaćim institucijama.

– Današnje potpisivanje Ugovora pokazatelj je kako poduzeće, kad ima barem jednog kvalitetnog i pouzdanog partnera kao što su nama Hrvatske šume d.o.o., može ostvariti dobre rezultate na domaćem ali i na inozemnom izbirljivom tržištu. Naša suradnja nije samo kupoprodajna nego i savjetodavna što nam je pomoglo u kvalitetnoj proizvodnji. To je uzrokovalo i povećanje izvoza na strana tržišta do ukupno 50% – rekao je Hittner te dodao kako su razvojem i kvalitetom ostvarili i nepovratna sredstva iz europskih fondova oko 4,5 milijuna kuna. Zaposleno je dvadesetak novih ljudi, te izgrađena nova proizvodna hala koja će svojim početkom rada označiti i nova zapošljavanja.

– Na natječaju koji smo raspisali od pristiglih ponuda tvrtka Hittner d.o.o. se opet pokazala najjeftinijom a istovremeno i najkvalitetnijom. Uz našu pomoć i stručnjaka sa Šumarskog fakulteta uspjeli su napraviti kvalitetne strojeve koji odgovaraju našim potrebama i proizvodnji. Od ukupno 280, preko 250 naših traktora je upravo tvrtke Hittner što ih jasno označava kao našeg dugogodišnjeg partnera. Naš slijedeći korak je zapravo preći sa financijskog na operativni leasing, gdje bismo mi zapravo od tvrtke Hittner iznajmljivali uslugu tj. traktore na korištenje, a tvrtka bi ih po potrebi mijenjala i održavala u sklopu dogovorene cijene. To je jedan viši nivo suradnje, kojem se nadamo do 2016. godine – rekao je predsjednik Uprave društva Hrvatskih šuma Ivan Pavelić.

Ažurirano ( Utorak, 07 Srpanj 2015 17:14 )