• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


MINISTAR MARAS OTVORIO NOVU PROIZVODNU HALU TVRTKE HITTNER D.O.O. BJELOVAR

20 mladih novozaposlenih sklapat će traktore na modernoj proizvodnoj liniji

Riječ je o investiciji vrijednoj nešto više od 11 milijuna kuna a koja je financirana bespovratnim sredstvima iz EU fondova u iznosu oko 4,3 milijuna kuna

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Novu proizvodnu halu tvrtke Hittner d.o.o. Bjelovar, danas, 22. srpnja, svečano je otvorio Gordan Maras, ministar poduzetništva i obrta. Riječ je o investiciji vrijednoj nešto više od 11 milijuna kuna a koja je financirana bespovratnim sredstvima iz EU fondova u iznosu oko 4,3 milijuna kuna.

Prema riječima Stjepana Hittnera, vlasnika tvrtke Hittner u novoj proizvodnoj hali radit će 20 novih mladih uposlenika, koji su nedavno zaposleni i trenutno se educiraju, na sastavljanju traktora koje Hittner d.o.o sve više izvozi na strana tržišta. Riječ je o modernoj proizvodnoj liniji, koja će ubrzati proizvodnju traktora, pojasnio je Hittner.

– Želim poručiti našim poduzetnicima, svima onima koji imaju kvalitetne projekte, kako bi povećali proizvodnju, a samim time i otvorili nova radna mjesta, da imaju prostora da dobiju bespovratne potpore, a koje se kreću do 45% vrijednosti projekta – poručio je Gordan Maras, ministar poduzetništva i obrta.

Antun Korušec, gradonačelnik Bjelovara, poručio je da je strateška odrednica Grada Bjelovara ulagati u obrtništvo i poduzetništvo te podsjetio da Grad ima tri uređene poslovne zone koje se prostiru na 70 hektara, u kojima se smjestilo 27 poduzetnika, koji su zaposlili 627 radnika.

– 2015. je obilježena nizom događanja koja su vezana uz gospodarstvo. Imamo potpise ugovora, financiranje projekata, potpise ugovora koji prate naše investicije, te otvaranje ovakvih objekata. Prvi puta županija nakon dugo vremena bilježi pozitivne podatke, povećan je ukupan prihod te dobitak, otvara se više radnih mjesta, imamo više investicija, a to je zapravo dobra vijest. Ovo otvaranje je samo jedno u nizu uspješnih investicija. Možemo reći da danas prisustvujemo otvaranju hale gdje se proizvode visoko tehnološki strojevi, a koji se prodaju u Hrvatskoj, Europi, ali i izvan Europe. Trebamo i možemo podržati ovakve projekte, stoga i u budućnosti očekujemo niz ovakvih aktivnosti, a nadamo se da će sve ovo ići na dobrobit naših građana – rekao je župan Bajs.

Ažurirano ( Srijeda, 22 Srpanj 2015 20:15 )