• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


ŽUPAN DAMIR BAJS I GRADONAČELNIK ANTUN KORUŠEC, ZAJEDNO SA PREDSJEDNIKOM UPRAVE PEVEC D.D. DARKOM ŠKETOM PREDSTAVILI SU POSLOVANJE TVRTKE PEVEC TE NJENE PLANOVE ZA NAREDNO RAZDOBLJE

Bjelovarski Pevec seli u Getro

Centar će biti manji nego sadašnji, ali će poprimiti nov i moderan izgled. Potrebno je naglasiti da je poslovanje stabilizirano, uredno se podmiruju obveze prema radnicima, ali i dobavljačima što ne bi bilo moguće bez gradova i županija.

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Župan Damir Bajs i gradonačelnik Antun Korušec, zajedno sa predsjednikom Uprave Pevec d.d. Darkom Šketom u utorak, 21. srpnja, predstavili su poslovanje tvrtke Pevec te njene planove za naredno razdoblje.

Nakon krize i teškog razdoblja, Pevec je izašao kao uspješna restrukturirana tvrtka. Najveća tvrtka u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, ali i veliki hrvatski lanac koji zapošljava velik broj ljudi te koji je nakon oporavka spreman investirati u Bjelovarsko-bilogorsku županiju. Naime, ove godine je u planu stari centar Pevec premjestiti na novu lokaciju.

– Kao županu, a i stanovniku ovog kraja, jako mi je drago što sjedište Peveca ostaje u Bjelovaru. Prvenstveno, hrvatske tvrtke su vlasnici, što znači da se u većoj mjeri nego igdje drugdje mogu pronaći naši domaći proizvodi. Županija i grad uvijek će biti na usluzi Pevecu – rekao je župan Damir Bajs.

– Pevec je jedinstveni slučaj u Hrvatskoj, jer je uspješno prošao stečaj. Temelj na kojem se zasniva povjerenje kupaca su domaći proizvodi koji se mogu naći na policama trgovina. Upravo je to što privlači Bjelovarčanke i Bjelovarčane – naglasio je gradonačelnik Korušec te dodao da je zahvalan grupaciji Pevec što je svoje sjedište ostavila u Bjelovaru i što su se uspjeli izboriti za svoje mjesto u borbi protiv multinacionalnih kompanija. Grad Bjelovar svoje prostorne planove prilagodio je kako bi se omogućilo širenje i dodatna gradnja, bez kompliciranih procedura i čekanja.

Rezultati za 2014. godinu su objavljeni, čime je vidljivo da je ostvaren prihod u iznosu od 868 milijuna kuna, što je 21% više u odnosu na prethodnu godinu, ali nastavak dvocifrenog rasta u zadnjih pet godina. Osim toga, Pevec trenutno broji 1300 zaposlenih te 19 novih centara što je najveći broj centara otkada posluje. Činjenica koja je obilježila 2014. i polovinu 2015. godine je suradnja s Agrokorom.

U Bjelovaru će se ove godine postojeći centar preseliti u Getro, i to u sklopu suradnje s Agrokorom. Centar će biti manji nego sadašnji, ali će poprimiti nov i moderan izgled. Potrebno je naglasiti da je poslovanje stabilizirano, uredno se podmiruju obveze prema radnicima, ali i dobavljačima što ne bi bilo moguće bez gradova i županija. Ali posebna zahvala ide gradonačelniku Korušecu i županu Bajsu jer su nam pružali vrlo kvalitetnu podršku – zaključio je Darko Šket, predsjednik Uprave Pevec-a.

Ažurirano ( Četvrtak, 23 Srpanj 2015 13:29 )