• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


BOŽO DAVIDOVIĆ, BJELOVARSKI INOVATOR

Bjelovarska solarna sušara za voće i povrće te 30 drugih idejnih rješenja

Gospodin Davidović kaže kako se inovacijama bavi još od srednje škole, i uvijek je pokušavao napraviti nešto novo ili za postojeće stvari dati svoje drugačije rješenje

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Albert Eintein rekao je kako je mašta važnija od znanja. Ponukani tom izrekom skloni smo vjerovati kako je mašta pokretačka snaga naših života i samim time onoga što radimo. Jedan od dokaza da neki ljudi svoju maštovitost mogu koncentrirati i usmjeriti kako bi stvorili nešto novo, je i bjelovarski inovator Božo Davidović.

Gospodin Davidović kaže kako se inovacijama bavi još od srednje škole, i uvijek je pokušavao napraviti nešto novo ili za postojeće stvari dati svoje drugačije rješenje. Skupio je tako s vremenom 30 svojih patenata, koje nažalost nikad nije realizirao. Međutim, to ga ne zabrinjava, te kaže kako on stoji iza njih i da se stigne sve to još riješiti.

U svom domu u Ždralovima, Božo Davidović nas je ugostio ovog oblačnog rujanskog dopodneva koje najavljuje sve jasniji dolazak jeseni, kako bi sasvim prikladno za vrijeme priprema zimnica predstavio sušaru za voće i povrće. O čemu smo razgovarali pogledajte u priloženom videu.

Osim solarne sušare za voće i povrće, gospodin Davidović je napravio između ostalog i svoje rješenje za inkubator za piliće, uređaj za snižavanje vlage u prostorijama, uređaj za isključivanje struje na elektromotoru pumpe prema razini vode u bunarima. Ovi i brojni drugi uređaji uglavnom su vezani za elektroniku, kojom se Božo najradije i najviše bavi.

Rado će se odazvati na upite, te po potrebi zainteresiranima će ponuditi svoja rješenja za neke probleme. Bilo da se radi o rješavanju problema ili jednostavnom razmjenjivanju ideja s drugima, pa čak i kolegama inovatorima, gospodin Davidović dostupan je na broj 091-509-0761, a ima i Facebook profil.

Ažurirano ( Utorak, 08 Rujan 2015 11:06 )