• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


Uspješno provedena radionica izrade sira

Radionici se odazvalo 12 osoba, mahom malih proizvođača mlijeka s područja općine kojima je to bila dobra prilika da razmjene iskustva i od struke teoretski i praktično nauče nešto novo o spravljanju sireva i proširenju djelatnost gospodarstava

E-mail Ispis PDF

ROVIŠĆE U mjesnom domu Kovačevac  održana je  radionica izrade sira škripavca koju je organizirala Općina Rovišće u suradnji sa Poljoprivredno-savjetodavnom službom.

Radionici se odazvalo 12 osoba,  mahom malih proizvođača mlijeka s područja općine kojima je to bila dobra prilika da razmjene iskustva i od struke teoretski i praktično nauče nešto novo o  spravljanju sireva i proširenju djelatnost gospodarstava.  Naime, zbog niske otkupne cijene mlijeka, mali proizvođači mlijeka sve teže posluju. Stoga ne treba čuditi da u preradi mlijeka vide mogućnost za povećanje dohotka.  Pomoć u tom smislu pružit će im Općina Rovišće, naglasio je načelnik Slavko Prišćan, zadovoljan uspješno provedenom radionicom koja je na radost svih okupljenih završila degustacijom  škripavca.

Ažurirano ( Četvrtak, 24 Rujan 2015 14:56 )