• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


POČELA PROVEDBA PROJEKTA »PROMOCIJOM PODUZETNIŠTVA I OBRTA UČENIKA OSNOVNIH ŠKOLA DO BOLJE POZICIJE NA TRŽIŠTU RADA«

Prezentirat će obrtnička zanimanja učenicima osnovnih škola

U 11. mjesecu bit će organiziran »Dan karijera«, radionica na kojoj će se učenici susresti s obrtnicima i tako izravno dobiti odgovore na sva svoja pitanja

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR »Promocijom poduzetništva i obrta učenika osnovnih škola do bolje pozicije na tržištu rada« novi je projekt Regionalne razvojne agencije Bjelovarsko-bilogorske županije, kojega će razdoblju od pet mjeseci provoditi u partnerstvu s HOK – Obrtničkom komorom Bjelovarsko-bilogorske županije. Ciljevi i aktivnosti predstavljeni su na početnoj konferenciji na kojoj su bili ravnatelji osnovnih škola s područja Bjelovarsko-bilogorske županije u kojima će se provoditi jedna od glavnih aktivnosti. U ime Bjelovarsko-bilogorske županije, sve je pozdravila zamjenica župana Đurđica Ištef Benšić, podržavši projekt i pohvalivši nastojanja i aktivnosti Agencije, a govorila je i o projektima koje u ovom trenutku provodi Županija.

Projekt »Promocijom poduzetništva i obrta učenika osnovnih škola do bolje pozicije na tržištu rada«  je prijavljen na natječaj »Obrazovanje za poduzetništvo i obrt« objavljenom u sklopu Operativnog programa »Razvoj ljudskih potencijala« za programsko razdoblje 2007. – 2013. U konkurenciji od 450 prijavljenih projekata, zajedno je s još 82 projekta bit će financiran novcem iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna mu je vrijednost 154.741,39 kuna, a dodijeljena bespovratna sredstva iznose 147.004,32 kune.

Ugovor o provedbi s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava potpisan je krajem srpnja, s organizacijom aktivnosti se počelo, a njih je na početnoj konferenciji predstavila voditeljica projekta Snježana Bogović. U suradnji s partnerom, u pet mjeseci trajanja projekta, Agencija će svim učenicima u završnim razredima 26 osnovnih škola na području Bjelovarsko-bilogorske županije prezentirati obrtnička zanimanja. U 11. mjesecu bit će organiziran »Dan karijera«, radionica na kojoj će se učenici susresti s obrtnicima i tako izravno dobiti odgovore na sva svoja pitanja. Radionica će biti održana na prostoru »Bjelovarskog sajma« u Gudovcu, jer mjesto je to gdje organiziramo gospodarske sajmove prepoznate i na nacionalnoj i međunarodnoj razini i gdje se predstavljaju naši obrtnici.

Kako je istaknuto na početnoj konferenciji, Regionalna razvojna agencija provedbom ovog projekta želi pridonijeti usklađivanju upisnih kvota u srednje škole sa stvarnim potrebama tržišta rada. Utjecat ćemo tako na smanjenje nezaposlenosti, ali i na razvoj poduzetničke kulture u našem društvu, rečeno je na konferenciji u utorak, 29. rujna. O ulozi Partnera, kojemu je i inače jedna od zadaća promocija obrtničkih zanimanja, na početnoj su konferenciji govorili predsjednik HOK – Obrtničke komore Bjelovarsko-bilogorske županije Goran Grgić i stručna suradnica za obrazovanje Martina Trupac.

Ažurirano ( Petak, 02 Listopad 2015 10:51 )