• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


NAJPOPULARNIJE POSLOVNO OKUPLJANJE MALIH PODUZETNIKA I ONIH KOJI TO ŽELE POSTATI U REGIJI ODRŽANO U VELIKOJ VIJEĆNICI GRADA BJELOVARA

Business Café po prvi puta u Bjelovaru

Nakon više od pet godina zaredom Business Café prerastao je u mjesto gdje slušanjem pozitivnih uspješnih poduzetničkih priča dobiva inspiracija i ohrabrenje za pokretanje i uspjeh u vlastitom poslu i gdje se putem networkinga sklapaju nova poslovna prijateljstva i novi poslovi

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Najpopularnije poslovno okupljanje malih poduzetnika i onih koji to žele postati u regiji održano je jučer, 18. studenoga, i u Bjelovaru i u velikoj vijećnici Grada Bjelovara. Riječ je o  neformalnom obliku poslovnog savjetovanja.

Okupljenim poduzetnicima i onima koji to žele postati uvodnom riječju obratio se gradonačelnik Bjelovara, gospodin Antun Korušec koji je  napore Grada u poticanju poduzetništva te istaknuo mogućnosti za ulaganja.

– Mi smo negdje od 2009. godine plasirali 130 milijuna kuna kroz kreditne linije poduzetnicima. Uglavnom su to mali i srednji poduzetnici, obrtnici i obiteljska poljoprivredna gospodarstva. Pri tome smo iz proračuna subvencionirali kamatu u visini od 2%. I u sljedećoj godini Grad Bjelovar će sufinancirati kamatu u ukupnom iznosu od 1.300.000 kuna. To nisu mala sredstva, to su velika sredstva, a to govori da su ti krediti s povoljnim kamatama. Ukoliko netko od poduzetnika želi podignuti kredit, treba doći u gradsku upravu u Upravni odjel za gospodarstvo gdje ga čekaju obrasci zahtjeva, uputstva, informacije i vrlo kratka procedura u realizaciji kredita.

Naša lokalna razvojna agencija prerasla je u Tehnološki park, jer smo shvatili da odgovoriti potrebama gospodarstva možemo samo organizirano, utemeljeno i na znanju. Mi želimo biti grad novih tehnologija i konkurentne proizvodnje. Formirali smo svoj Tehnološki park, osigurali prostor, i za sad imamo osam prostora u kojima su startup tvrtke. Ovih dana imamo zahtjev i za deveti prostor, kojeg nažalost ovog trenutka nemamo. To znači da je ideja pomoći poduzetnicima početnicima, kroz Tehnološki park, u Bjelovaru našla plodno tlo. Grad Bjelovar je i tu podmetnuo svoja leđa kroz proračunska sredstva, jer kroz pet godina su vrlo povoljni uvjeti boravka poduzetnika u Tehnološkom parku – rekao je Antun Korušec, gradonačelnik Bjelovara, ističući što sve grad Bjelovar čini kao bi pomogao poduzetnicima.

Gosti poduzetnici gospođa Ivanka Štedul, vlasnica Bjelovarskog novinskog lista Bjelovarac Novi i gospodin Darko Crha, vlasnik DATA LINK-a su podijeli svoju poduzetničke priče s budućim poduzetnicima.

– Mislim da je bitno motivirati mlade ljude, kad krenu u te vode da ih ohrabri tak neki poticaj, jer oni kreću u nešto neizvjesno i nepoznato. U ljudskoj prirodi je da ljudi istražuju i da se probaju dokazati. Mislim da je ovo isto jedan od načina, jer nekad je dovoljno samo među ljudima potaknuti komunikaciju i odmah se puno toga počinje događati.  Dakle upravo je cilj ovoga projekta da potiče komunikaciju – rekao je Darko Crha, uspješni bjelovarski poduzetnik.

Prisutnima se obratila i gospođa Ariana Vela, iz tvrtke EU PROJEKTI, koja je kratko predstavila  mogućnosti financiranja poduzetništva iz EU fondova.

Događaj u Bjelovaru osobno je vodila idejna začetnica i osnivačica Business cafea gđa Kristina Ercegović, vlasnica Zaokreta i autorica knjige Sam svoj gazda.

Nakon više od pet godina zaredom Business Café prerastao je u mjesto gdje slušanjem pozitivnih uspješnih poduzetničkih priča dobiva inspiracija i ohrabrenje za pokretanje i uspjeh u vlastitom poslu i gdje se putem networkinga sklapaju nova poslovna prijateljstva i novi poslovi. Poslovanje je putem licence prošireno u 5 zemalja regije.

Ažurirano ( Četvrtak, 19 Studeni 2015 10:00 )