• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


ODRŽAN DAN KARIJERA U SKLOPU PROJEKTA »PROMOCIJOM PODUZETNIŠTVA I OBRTA UČENIKA OSNOVNIH ŠKOLA DO BOLJE POZICIJE NA TRŽIŠTU RADA«

Predstavili obrtnička zanimanjima učenicima osnovnih škola s područja županije

Učenicima su se predstavili alatničari, autolimari, autolakireri, automehaničari, bravari, dimnjačari, konobari, kuhari, puškari, slastičari, stolari, strojobravari, tokari i zidar

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Učenici osnovnih škola s područja Bjelovarsko-bilogorske županije mogli su danas, 9. prosinca, saznati nešto više obrtničkim zanimanjima na Danu karijera koji je organizirala Regionalna razvojna agencija Bjelovarsko-bilogorske županije u sklopu projekta »Promocijom poduzetništva i obrta učenika osnovnih škola do bolje pozicije na tržištu rada« u aukcijskoj dvorani na sajamskom prostoru Gudovac.

Riječ je o projektu županijske Regionalne razvojne agencije koja ga provodi u suradnji s Hrvatskom obrtničkom komorom i Obrtničkom komorom Bjelovarsko-bilogorske županije u cilju pomoći učenicima završnih razreda osnovnih škola da lakšu izaberu svoje buduće zanimanje. U ovom slučaju radilo se o obrtničkim zanimanjima, pa su se tako učenicima predstavili alatničari, autolimari, autolakireri, automehaničari, bravari, dimnjačari, konobari, kuhari, puškari, slastičari, stolari, strojobravari, tokari i zidari. Većina sredstava potrebnih za provođenje tog projekta osigurano je iz Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program »Razvoj ljudskih potencijala 2007 – 2013«.

Danu karijera nazočio je i župan Damir Bajs koji je posebno naglasio važnost promocije poduzetništva i obrtništva učenicima osnovnih škola. Kako se odlučite, možda temeljem i današnjeg dana, tako ćete u svom životu provesti svoje radne dane. Imate danas promociju raznih obrtničkih zanimanja, a naši obrtnici pokušat će vas uvjeriti da njihovi poslovi mogu biti vaša zanimanja u budućnosti. Važno je da imate šansu vidjeti ono što vam se pruža. Posao je jedna od najvažnijih stvari u životu i dobar odabir posla uvelike znači u životu, naglasio je župan Bajs.

Ažurirano ( Srijeda, 09 Prosinac 2015 17:16 )