• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


STUDIJSKI POSJET BJELOVARU O OKVIRU PROJEKTA ČIJI JE NOSITELJ KOMERCIJALNA I TRGOVAČKA ŠKOLA BJELOVAR

»Socijalno poduzetništvo – nove kompetencije komercijalista«

U okviru studijskog posjeta Bjelovaru naši gosti imali su priliku bolje upoznati naš grad, a sve zahvaljujući odličnoj i izuzetno zanimljivoj prezentaciji profesora geografije Darija Malogorskog

E-mail Ispis PDF

Foto: Josip Car

BJELOVAR Na samoj polovici provedbe projekta »Socijalno poduzetništvo – nove kompetencije komercijalista« čiji je nositelj Komercijalna i trgovačka škola Bjelovar okupili smo se u Bjelovaru jučer, 16. prosinca. U Hrvatskoj gospodarskoj komori koja nam je ustupila prostor održan je radni sastanak i obilazak Socijalne zadruge Pružimo ruke.

Studijski posjet okupio je pored nositelja i partnere  u projektu: Srednju školu „Ivan Seljanac“ Križevci, Srednju školu Koprivnica, Ekonomsku i trgovačku školu Čakovec, Socijalnu zadruga Pružimo ruke iz Bjelovara, Socijalno poduzeće Hedona iz Križevaca, Socijalnu zadrugu Humana Nova iz Čakovca te Studentski poduzetnički inkubator Sveučilišta u Zagrebu.

Održan je sastanak radne skupine  za izradu kurikuluma s elementima socijalnog/društvenog poduzetništva te su definirani sadržaji za treći i četvrti razred usmjerenja komercijalist koji će biti implementirani u postojeći kurikulum. Voditeljica radne skupine za izradu kurikuluma je pedagoginja Ornela Malogorski.  Na ovom zahtjevnom poslu od velikog je značaja  doprinos kolegica i kolega iz svih srednjih škola partnera te predstavnika socijalnih zadruga i poduzetničkog inkubatora. Posebno smo sretni što smo okupili i vrhunske stručnjake koji nas vode i usmjeravaju u ovom procesu izrade te  definitivnom oblikovanju i modernizaciji strukovnog kurikuluma.  U dijelu koji se bavi temama i sadržajima društvenog poduzetništva pomažu nam eksperti  za to područje Sanja Ostroški i Teo Petričević (CEDRA Čakovec)  te savjetnica za izradu kurikuluma mr.sc. Majda Fajdetić.

Nakon sastanka posjetili smo Socijalnu  zadrugu Pružimo ruke u kojoj nas je dočekala upraviteljica zadruge Đurđa Adlešič i upoznala sa samim osnivanjem zadruge 2012. godine, načinom  i principima funkcioniranja, članovima zadruge, proizvodima, plasmanom proizvoda, edukacijama i  priznanjima koja je zadruga do sada dobila i projektima u kojima sudjeluje. O radu u zadruzi govorila je i gospođa Ana Urbanek,  a sam rad i izradu proizvoda od komušine demonstrirale su vrijedne žene koje su pokazale da zaista imaju zlatne ruke.  Ideja za naš projekt potekla je upravo zahvaljujući zadruzi Pružimo ruke jer je ona zaista vrijedan primjer socijalnog/društvenog poduzetništva u Republici Hrvatskoj.

U okviru studijskog posjeta Bjelovaru naši gosti imali su priliku bolje upoznati naš grad, a sve   zahvaljujući odličnoj i izuzetno zanimljivoj prezentaciji profesora geografije Darija Malogorskog.

Do  idućeg studijskog  posjeta Socijalnom poduzeću Hedona u Križevcima 13. siječnja 2016. članovi radne skupine za izradu kurikuluma vrijedno će raditi na izradi kurikuluma kako bi  u siječnju završili pripremu većine dokumenata.

Ažurirano ( Utorak, 05 Siječanj 2016 08:29 )