• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


KAMION S TRAKTORIMA KRENUO ODMAH ČIM SU DIGNUTE SANKCIJE EU

Osam bjelovarskih traktora isporučuje se Iranu

Dugo smo se pripremali za ovaj trenutak, očekujući da će iransko tržište biti interesantno. Osim ove 100.000 eura vrijedne isporuke traktora, tu se radi i o priključcima, i počinju pregovori o narednim većim isporukama. Ugovor smo sklopili s posrednikom koji ima zainteresirane kupce za naše proizvode, a to su uglavnom poljoprivredni proizvođači – rekao je generalni direktor Stjepan Hittner

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Nakon višemjesečnog rješavanja potrebnih administrativnih poslova, danas 19. siječnja tvrtka Hittner krenula je s prvom isporukom osam komada Hittner traktora tvrtki »Gonabad Industrial Group« iz Irana. Traktori će biti uzorci za prodaju na iranskom tržištu, a očekuje se da će ugovor potpisan s generalnim direktorom Mahmoudom Ramezanijem u narednom periodu imati više milijunsku vrijednost.

– Dugo smo se pripremali za ovaj trenutak, očekujući da će iransko tržište biti interesantno. Osim ove 100.000 eura vrijedne isporuke traktora, tu se radi i o priključcima, i počinju pregovori o narednim većim isporukama. Ugovor smo sklopili s posrednikom koji ima zainteresirane kupce za naše proizvode, a to su uglavnom poljoprivredni proizvođači – rekao je generalni direktor Stjepan Hittner.

Tvrtka Hittner ovom isporukom postala je jedna od prvih od Hrvatskoj koja je nakon sankcija počela poslovnu suradnju s Iranom. Unatoč embargu na visoku tehnologiju, izvesti se nije moglo ni mehanizaciju. Partnere su pak pronašli sami, i duže vremena gradili poznanstva po gospodarskim sajmovima, kao i u prethodnim poslovima.

– Prošla godina je već bila dosta dobra. Proizvodnju smo povećali za 50 do 55%, što se najvećim dijelom odnosilo na šumske traktore. Pritom je izvoz narastao na 35 do 40% ukupne proizvodnje, a dosad smo uglavnom izvozili u zemlje Europske unije, primjerice Njemačka, Austrija i Mađarska, a počinjemo i suradnju sa Švicarskom – dodao je zamjenik direktora Dinko Turk.

Ažurirano ( Utorak, 19 Siječanj 2016 17:11 )